Felszereléssel segít az ENSZ a röszkei gyűjtőponton

2015. szeptember 09. 11:19

Simon Ernő, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának magyarországi szóvivője elmondta: sátrakat, takarókat visz az ENSZ Röszkére három kamionnal.

2015. szeptember 09. 11:19

Három kamionnal sátrakat, takarókat és más felszereléseket szállít az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) a röszkei gyűjtőponthoz, amelyet gyakorlatilag menekülttáborrá alakítanak – jelentette be Simon Ernő, a szervezet magyarországi szóvivője. A szóvivő elmondta: a UNHCR az elmúlt hetekben felajánlotta a segítségét az államnak és Budapestnek, folyamatosan tárgyaltak ennek módjairól.

Simon elmondta: alapvetően az EU területén nem szoktak ilyen tevékenységet végezni. Hozzátette: az elmúlt napokat a röszkei gyűjtőponton töltötték és megállapították, hogy rendkívül mostohák a körülmények, amelyen az önkéntesek próbálnak enyhíteni.

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
katus
2015. szeptember 10. 08:47
A takarókról ez jutott eszembe: 1763-as, Pontiac indián főnök vezette indiánlázadás idején a brit csapatok parancsnoka, Jeffrey Amherst tábornok javasolta himlőjárvány elterjesztését az indiánok között, fertőzött takarók segítségével. Az „ötletet” a parancsnok és helyettese közötti fennmaradt levelezés örökítette meg. A másik – ezt megelőző – ismert alkalmazás szintén 1763-ban történt, amikor a delavárok ostromolták Fort Pitt erődítményt, és a parancsnok himlős betegektől származó pokrócokat küldött a törzsfőnököknek ajándékba. Itt a brit parancsnok precíz könyvelése a pótlásra szoruló takarókról volt az árulkodó nyom."
TAVIROZSA
2015. szeptember 09. 18:35
Szeretném megkérdezni, hogy Görögország mi a túrót csinál ? Miért nem építenek ki ott táborokat ahol közvetlenül a beérkezés után lehetne elbírálni a menekültkérelmeket, oda még olyan sok takaró sem kellene! Ide már csak az elfogadott kérelemmel rendelkezők érkeznének ! Miért nem a legegyszerűbb megoldást választjuk ? Görögországnak van menekültügyi minisztériuma, ők mit csinálnak, mivel ott kb 1800 férőhely van összesen ! Miért tesszük ki a migránsokat felesleges utazásnak a Balkánon át ???
smarton
2015. szeptember 09. 17:32
Inkább meleget vigyetek. A sátrat sem szeretik.
radír
2015. szeptember 09. 14:23
A fizetése felét is felajánlhatná ez a szájtépő,kioktató,széplélek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!