Kinn, padon Csurka István

2012. február 04. 13:28

Csurka 1990-ben a Nap-kelte műsorában Forró Tamásnak beszélt művészetről, üldözöttségről, politikáról és lóversenyről.

2012. február 04. 13:28

„Ha valaki arra törekedett, hogy írói szabadságát valahogyan meg akarja őrizni, és arra törekedett, hogy valahogyan megőrizze, annak valamiképpen rejtőzködő életet élni. Én azt persze nem mondom, hogy azért jártam a lóversenyre, hogy rejtőzködő életet éljek, de valami összefüggése van az embernek. Egy ilyen embert nem nagyon faggattak, hogy mi a véleménye politikai kérdésekről, elkönyvelték, hogy egy ilyen bohém. Nos, aztán az ember ebbe beleszokik és odavalónak érzi magát. Régebben egyszer megkérdeztek efelől, hogy miért járok én a lóversenyre, és akkor azt mondtam, hogy valamikor egy barátom kivitt, azzal a felhívással, hogy »gyere ki, mert itt nagyon jó figurák találhatók«. Kimentem, láttam, hogy nagyon jó figurák találhatók ott, de az évek folyamán magam is egy ilyen figura lettem.”

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marko11
2012. február 04. 21:33
Igen, Csurka politikusként is író és szókimondó maradt. Ráadásul, pontosan tudta, hogy ez nem kifizetődő. Konrád meg ugye már 1990-ben, ahogy Forró mondja, háttérbe vonult. Na, ja! Még ma is vonul!
blogen
2012. február 04. 13:49
Érdekes nézni annak tudatában, hogy besúgó is volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!