Azoknak, akik a színpompát összekeverik a színpróbával…

2023. július 17. 18:16

Most már csak az kell, hogy a kormány fejezze be a kisstílű játszmázást, és fizesse ki a megígért 6 milliárd forintot a Lánchíd felújítására.

2023. július 17. 18:16
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Azoknak, akik a színpompát összekeverik a színpróbával…

Miután a Lánchíd felújítása a célegyenesbe fordult, a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. az elmúlt napokban elvégezte a Lánchíd díszkivilágításának színpróbáját is – sokaknak feltűnt a városban, érthető. Az állami főépítész-államtitkár billentyűzetet is ragadott, a lakájsajtó pedig aláhegedült, hogy micsoda bazári fényeket kap Budapest és Magyarország büszkesége. Kár a hevületért. Mert a Lánchíd díszkivilágítást kap, nem mást. Annyi történt csak, hogy a végleges átadásnak feltétele a világítás beállítása is, a végleges színeket épp a múlt héten egyeztettük a legnagyobb szakmai egyetértésben a kormányhivatal örökségvédelmi munkatársaival. Kulturális örökségvédelem szempontjából én konzervatív vagyok. Bár a Lánchíd új, energiatakarékos világítása sokféle színt képes nyújtani, a Budapest és Magyarország összetartozásának szimbóluma fehérben, nemzeti ünnepek alkalmából pedig a nemzeti színekben fog pompázni. Ettől csak nagyon ritkán és nagyon indokolt esetben fogunk eltérni. Szóval senkinek nem kell aggódnia a Lánchídért: a felújítás költségkereten belül és a vállalt határidő előtt el fog készülni. Most már csak az kell, hogy a kormány fejezze be a kisstílű játszmázást, és fizesse ki a megígért 6 milliárd forintot a Lánchíd felújítására. Mert az ország és a város büszkesége többet érdemel ennél a kicsinyességnél.”

***

Nyitókép:Kisbenedek Attila/AFP

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2023. július 19. 18:31
"Ettől csak nagyon ritkán és nagyon indokolt esetben fogunk eltérni." Például prájd hónapban? Majd akkor kapod meg a pénzt, ha végrehajtod a vállalásodat.
Ákos70
2023. július 18. 22:18
"Most már csak az kell, hogy a kormány fejezze be a kisstílű játszmázást, és fizesse ki a megígért 6 milliárd forintot a Lánchíd felújítására. Mert az ország és a város büszkesége többet érdemel ennél a kicsinyességnél.”--egyetértek, és meggyőződésem, hogy úgy is lesz, amint az első autó át fog hajtani a hídon, a felújítási munkálatok megkezdése előtti megállapodás értelmében . Addig meg kalapozzál és urnában koldúld a rávalót.
Perczel Éva
2023. július 18. 16:36
A Lánchíd gyilkos pénz kér? Majd, ha lesz újra Lánchíd. Addig meg tegye ki a varázsládikákat, ahogy szokta.......
jostothu
2023. július 18. 13:56
Pride évben meg szivárványszínű, ugye, te szerencsétlen pöcs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!