Dilettánsok és vazallusok Európája

2023. június 30. 09:23

De nézzük, miről is van szó pontosan!

2023. június 30. 09:23
null
Deák Dániel
Deák Dániel
Magyar Nemzet

„A magyar kormányfő számtalan alkalommal elmondta már, hogy Európa a saját kárára, saját magát veszélyeztetve képvisel háborúpárti álláspontot, teljesen kimerülnek a gazdasági és katonai tartalékai. Az EU jelenleg úgy finanszírozza ezt a háborút, hogy közben saját magát teszi tönkre.

Ezért Magyarország ahol csak tud, próbál ellenállni: a szankciók ügyében próbálja felébreszteni az európai vezetőket, nem támogatja a fegyverek küldését, és minden fórumon a béke mellett áll ki.

Szerencsére Magyarország mellett már máshol is kezdik érteni, hogy mi a probléma. Emmanuel Marcon például az év eleje óta egyre élesebb kritikát fogalmaz meg a NATO-val és az amerikai dominanciával szemben. Mert kétségeink ne legyenek, 

Európa ezt az önsorsrontó politikát nem önmagától csinálja, ennek fő oka az amerikai nyomásgyakorlás, amelynek a gyengekezű európai vezetők egysze­rűen nem tudnak ellenállni. Erre utalt a francia elnök is, amikor arról beszélt, hogy amerikai vazallusokká válunk mi európaiak, miközben lehetnénk a harmadik pólus a világpolitikában. 

Marcon ébredésre szólította fel Európát, és kijelentette, a legrosszabb dolog az lenne, ha mi, európaiak azt gondolnánk, hogy követni kéne bárkit és alkalmazkodnunk kellene az amerikai ritmushoz.”

Nyitókép: Susan Walsh / POOL / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2023. július 01. 18:58
Ezzel csak az a baj hogy éppen Macron az aki -eddig legalábbis- mindenben követte az USA "ajánlásait" és még csak egy köhintésnyire sem volt ereje! Úgy hogy Macron elősször önkritikát gyakoroljon... legalább úgy ahogy Merkel megtette hogy 2BÁR CSAK VISSZAFORGATHATNÁM AZ IDŐ KEREKÉT"... No és ezek a megnyívánulások... most Macrontól... előtte meg Merkeltől- azt bizonyítják hogy ORBÁNNAK IGAZA VOLT! IGAZA VAN IGAZA LETTT ÉS IGAZTA IS LESZ!
Lajoss
2023. június 30. 16:17
Dani,te csak ápolgasd a gyönyörű szemöldöködet..abban jó vagy..:)
Pelso j.
2023. június 30. 13:07
Dani, hazudsz, Európa nem képvisel háborúpárti álláspontot. Magyarország a megszavazott szankciókkal próbál ellenállni? - milyen irányban?:) minden fórumon a béke mellett áll ki, pl a szokásosan jelentéktelen katari beszédben? Macront meg nehogy havernak akard feltüntetni, belétek a lábát se törölné.
Majdmegmondomén
2023. június 30. 12:34
Nem fogja átgondolni, ez egy több néven fröcsögő orbánfóbiás barom (olyan Bartus agyu kretén, ha csak nem ő az)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!