A fegyvertelen próféta

2023. április 28. 10:24

Ferenc pápa kételyek között fog hagyni minden magyar katolikust.

2023. április 28. 10:24
null
Lukácsi Katalin
HVG

„Már egy hete csak a pápára gondolok, és arra, hogy mit talál nálunk. Azt várnánk tőle, hogy oldja meg a problémáinkat, tegyen csodát, hirdesse ki, hogy Orbán Viktor Krisztus magyar helytartója, vagy átkozza őt ki a (református) egyházból. Töltse meg a templomainkat, adjon papokat, adófizető híveket, akik elérik a katolikus egyház anyagi függetlenségét, csatolja vissza Erdélyt, végül pedig tegye is át a világegyház székhelyét Rómából Budapestre. Bár azért jön, hogy a magyar akolszag ráragadjon, ahogy egy magyar jezsuita találóan megfogalmazta, mégis, ha belerémül, hogy mi úgy tekintünk rá, mint legutolsó menedékünkre, ő menekülni akarhatna innen.

A társfüggőség tünetvilágát idéztem, amely, ha az amerikai társadalomra 98 százalékban igaz, ránk sem kevésbé. Ez a pszichológiai jelenség nem a párkapcsolati addikciót jelenti, hanem csecsemő- és gyermekkori sérülések következménye, és egyes iskolák szerint számos más pszichés zavar eredője, köztük az alkoholizmusé, a drogfüggésé, az elhízásé és más evészavaroké, vagy éppen a bántalmazó viselkedésé, mely betegségekben (avagy tünetekben) kies hazánk – benne a magyar katolikus egyházzal – jeleskedik.”

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gusztiapu
2023. április 29. 15:24
Római katolikusként csak annyi, Katalin: az én kételyeim nagyon nem az ön kételyei, kérem, ne obtrojálja rám-ránk a problémáit. Ja igen: akolszagom sincs, ha önnek van, az megint nem a mi bajunk, úgy kollektíve... Tessen talán mosdani....
Robertoo
2023. április 29. 11:03
"Ferenc pápa kételyek között fog hagyni minden magyar katolikust." Szeretnéd. ...... Hitetlen.
Krupp Skya
2023. április 29. 08:35
De csak az ÁVHvgés katolikusokat.
VeJoLa
2023. április 29. 07:35
Jobban áll neki, ha a mellét tartja, mint ha kiselőadást!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!