Mongólia mint Nagy-Magyarország: mi a gond ezzel a térképpel?

2023. március 30. 08:07

A mai magyarság génjeiben őrzi minden olyan Kárpát-medencei nép emlékét, aki valaha itt élt.

2023. március 30. 08:07
null
Benkő Erika
Facebook

„Mi a gond ezzel a térképpel?

A legújabb genetikai kutatások kimutatták, hogy a mai magyarság génjeiben őrzi minden olyan Kárpát-medencei nép emlékét, aki valaha itt élt, a szkítáktól kezdve a gótokon és gepidákon át a pannon illírekig, fehér horvátokig, valamint különféle kelta, germán és frank törzsekig  (boii, scordisci, osi, longobárd). Ehhez adódott hozzá az ősmagyarok genetikai öröksége, tehát minden itt élt népnek az egyvelege vagyunk, ahogy amúgy a románok is, meg minden környező közép-kelet-európai nép. (Az más kérdés, hogy esetünkben a magyar törzsek kulturális és nyelvi dominanciája számunkra meghatározó lett, ezt az utat választottuk, bizonyára nem véletlenül. ) Az is tény, hogy az ősmagyarok xiugnuk, szarmaták és ugorok keveréke voltak az ideérkezéskor, tudjuk, hogy a sztyeppén nem nemzetek, hanem szükség alkotta klánok éltek. De még a xiugnukkal való rokonságunk sem tette az őseinket Mongóliába, Magna Hungaria a mai Baskíria, Volgai Tatárföldön volt, s a baskírok és volgai tatárok a honfoglalókhoz genetikailag legközelebb álló népcsoportok.

Számomra ez a térkép, (amellett hogy semmilyen történelmi alapja nincs, hanem extrém módon az alteritásunkat kívánja hangsúlyozni, s így akar dehumanizálni), annyiban zavaró és félelmetes, hogy azt üzeni: ezer éves történelmetek Európában a semmivel egyenlő, nem tartoztok ide, nincs helyetek itt, történelmi hazátoknak még egy régi térképen sincs létjogosultsága! S ez iszonyú érzés, és mélységesen hozzájárul ahhoz a létbizonytalanság érzéshez, ami óhatatlanul erőt vesz rajtam, ha arra gondolok, hogy kimondatlanul, de legtöbb szomszédunk, legtöbb velünk együtt élő nép, ha kenyértörésre kerül sor, végső soron ezt gondolja rólunk. S ez ebben az instabil és robbanékony geopolitikai helyzetben, amikor a gyűlölet nemcsak háborúba torkollott, de egyfajta normalitás lett etnikai alapon ölni egymást, nos, ez számunka különösen aggasztó és vészjósló. Pontosan ezért soha nem mehetünk szó nélkül el ezen helyzetek mellett, mindig nagyon határozottan fel kell lépnünk ezen megnyilvánulások ellen.

Magyarok vagyunk, de európaiak és ide tartozunk!”

Mongolozva magyaroztak a román drukkerek

A románok Fehéroroszországgal játszottak selejtezőt, de egy jó kis magyarozás így is belefért: szerintük Nagy-Magyarország valójában Mongólia.

Nyitókép: gsp.ro (Nemzeti Sport)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 180 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2023. április 01. 22:29
Csupán annyi a probléma, hogy maga Mongólia mint olyan, 210 évvel az Árpád féle letelepedés után jött létre. Miután Temüdzsin magát Dzsingisz néven kánná választatta. Románia lehagyott minket igaz? Az oktatás színvonalának mélyrepülésében garantáltan!
jánosbácsi
2023. április 01. 17:43
Ezt is az bassza meg aki csak akarja.
amca
2023. április 01. 16:22
Ősi szerb mondás. Pusti budalu. Lefordítva mörfire: Huuyeekkel nem vitatkozunk, mert..
masikhozzaszolo
2023. április 01. 13:38
Mongólia 1 564 116 km2 Ha ezt a lepedőt itt leterítenénk, Irország kimaradna, meg a spanyolok. De Anglia a miénk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!