Az agymosás iskolapéldája, hogy amikor a háború eszkalálódik, ünnepelni kell

2023. január 06. 15:56

Miért? Mert újabb eszkaláció előtt nyithatja meg az utat. Ennyi. Érted?

2023. január 06. 15:56
null
László András
Facebook

„Az agymosás iskolapéldája: amikor a háború eszkalálódik, ünnepelni kell. Miért? Mert újabb eszkaláció előtt nyithatja meg az utat. Ennyi. Érted?

Ezzel indított ma a vezető brüsszeli hírportál, a Politico.eu: »Végre nyugati tankokat kap Ukrajna«

Mintha mindenki erre várt volna?! Az elmúlt 2 napban Franciaország bejelentette, hogy modern tankokat szállít Ukrajnának, majd egy amerikai-német közös bejelentés következett hasonlóról. Illetve újabb Patriot rakétarendszert is kap Ukrajna. Alapvetően üdvözölte a sajtó a döntéseket, de sok háborúpárti még így is fanyalog, mert könnyű tankokról/páncélozott harci járművekről szólt a bejelentés, és még komolyabb (nehéz) tankok szállítását kéri Zelenszki.

Kellett egy kis idő, mire megtalálta a háborúpárti nyugati mainstream a helyes vonalat: fanyalgás helyett ünneplés. Hiszen az európai közvélemény épp eleget fanyalog a háború miatt. Drága lett az energia, egyre többen nem tudják fizetni a rezsit, üzemeket is kénytelenek bezárni, magas az infláció is. Szóval a fanyalgás nem jó, mert csak tovább fokozza a háborúellenes hangulatot.

A Századvég »Európa Projekt« felmérése szerint az európai polgárok kétharmada (68%) aggódik vagy nagyon aggódik a háború miatt. Sőt, 82% sürgetné a béketárgyalásokat.

Ehhez képest a kormányok inkább eszkalálják a helyzetet. A média öröme is ebből fakad: mégiscsak egy újabb tabut döntöttek le: most először nyugati tankokat kap Ukrajna. Ha kapnak egyszer, kaphatnak majd máskor is. Talán jobbat és többet. Szóval örülni kell, mert az eszkaláció bármilyen fokát ünnepelni kell.

Ahogy a cikkíró is utal rá: »Ezek a szállítmányok lehetnek csak a kezdet.«

A béketárgyalások kérdése vagy az eszkaláció lehetséges következményei fel sem merülnek. Csak a remény, hogy ez az szállítmány újabb szállítmányok előtt nyitja meg az utat. Ergo, az eszkalációnak azért örüljünk, mert majd további eszkalációhoz vezet.

Ijesztő.”

Nyitókép: László András Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wolfram004
2023. január 07. 00:57
Próbaüzem. És minden kilőtt tank egy újabb eladott tankot jelent. A háború aranytojást tojó tyúk. Illik ünnepelni.
Aerion
2023. január 06. 22:50
Ennek a társaságnak az emberélet annyi, mint a fing. Elillan, és kész. Ez a hozzáállásuk az emberi jogokhoz. Mit nekik, ha hullik majd az ember. Van belőle elég. Túl sok is. Tiszta haszon ez a háború, pénzt hoz, kevesebb embert hoz, hatalmat hoz, és a végén, ha nyernek, mindenhatók lesznek. Nem lesz többé kereszténység, nem lesz többé erkölcs, nem lesz többé norma, nem lesz többé jog, csak a számukra. Megteremtődik az antikrisztus uralma. És uralkodni fog, a halál.
II.baljoska61
2023. január 06. 20:05
Úgy néz ki, hogy mégis kap Leopárd 2-t az ukrán hadsereg. Iván pakolhat haza...
qasimodo
2023. január 06. 18:50
.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!