Abba kell hagyni az alaptalan ígérgetéseket

2022. november 24. 15:48

És el kell végre kezdeni beszélni az igazságról.

2022. november 24. 15:48
null
Donáth Anna
Facebook

„Alapjaiban kell máshogy politizálnunk. Abba kell hagyni az alaptalan ígérgetéseket, a pillanatot uralni akaró nagyotmondásokat. Abba kell hagyni a hazudozást, a csúsztatásokat, az illúziókkal etetést és a valódi problémák szőnyeg alá söprését.

És el kell végre kezdeni beszélni az igazságról. Arról, hogy melyek ennek az országnak a legfontosabb problémái. Arról, hogy miért nem lehet ezeket egy csapásra megoldani, és miért kell ezért mihamarabb nekikezdeni.

El kell mondanunk az igazságot Magyarország jövőjéről is. És arról, hogy 30 éve tévúton járunk, a 10, 20, 30 évvel ezelőtt hozott rossz döntéseknek pedig ma isszuk a levét. 

El kell mondanunk az igazságot arról, hogy egy felelős politikusnak ma Magyarországon kötelessége a jövővel: a következő évekkel és évtizedekkel is foglalkoznia. Mert a ma hozott döntéseink alapjaiban határozzák meg a holnap és a holnapután alakulását, a saját és a gyermekeink jövőjét. 

A mai tanárhiány és leépült közoktatás holnap alulképzett fiatalokat, holnapután pedig a globális munkamegosztásban alulmaradó munkavállalókat eredményez. A mai semmittevés a napenergia, szélenergia és geotermikus energia kiaknázása terén holnap energiahiányhoz és energiafüggőséghez, holnapután pedig élhetetlen klímához vezet. Ha nem állunk át tudásalapú és zöld gazdasági modellre, szegénység, szolgaság és szenvedés vár ránk a következő 10, 20, 30 év új világrendjében.

Ezeket az igazságokat akkor is ki kell mondanunk, ha talán fájdalmas velük szembesülni. Mert a jövőnk nincs kőbe vésve, de ahhoz, hogy változtassunk rajta, már MA másképp kell gondolkodnunk és cselekednünk.”

Nyitókép: Mandiner Archív

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ipolypart
2022. november 27. 21:22
Anna Fideszes akarsz lenni? Rájöttél, hogy a csapatod síkhülye? Nem kellesz, eljátszottad a becsületedet.
gabortamas
2022. november 25. 11:31
Az általatok elgondolt új világrendböl nem kérünk! Tartsátok meg magatoknak!!!
Vakfolt
2022. november 25. 10:31
"El kell mondanunk az igazságot arról, hogy egy felelős politikusnak ma Magyarországon kötelessége a jövővel: a következő évekkel és évtizedekkel is foglalkoznia. Mert a ma hozott döntéseink alapjaiban határozzák meg a holnap és a holnapután alakulását, a saját és a gyermekeink jövőjét. " Éppen ezért szépen megkérünk, hogy ne foglalkozz te ezzel, hagyd ez nálad értelmesebbekre.
szürkeSzarvas
2022. november 25. 10:16
A kipróbált zsidókommunista család politizáló 3.gen. (4.ik?) azt mondja,nem kell hazudni. Az energiadolgokról annyi a fogalma,mint a hasonló pedigrés Fegyőrnek. Semmi. És EZEK az alternativa az usai deep state zsidók "kottájában".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!