Kata és a sárgabarack

2022. július 22. 18:10

Kár, hogy ezek a srácok a hőzöngéshez értenek a legjobban. Pedig főzhetnének baracklekvárt is.

2022. július 22. 18:10
null
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
Vasarnap.hu

„Kicsit bosszúsan hallgatom kollégáim pánikkeltését arról, mennyire reménytelen, nehéz, kilátástalan dolog tanárnak lenni. Ráadásul még az egyetemen (az ELTÉ-n biztos) is ezt verik a hallgatók fejébe; ugyan ki akarna ezek után tanárnak menni.

Próbálok függetlenedni az aktuális lózungoktól; addig a szintig, amíg a magam ura vagyok, meg is tehetem. Ahol pedig nincs mit tenni (mert eszementek háborúkkal, szankciókkal beletenyerelnek a kis életembe), igyekszem alkalmazkodni.

Én például sokkal jobb író vagyok, mint tanár vagy publicista, de hát már a Nagy Levinnek is az volt a fő problémája, hogy miért nem élhet meg mindenki abból, amihez a legjobban ért.

Kár, hogy ezek a srácok a hőzöngéshez értenek a legjobban. Pedig főzhetnének baracklekvárt is.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. július 23. 08:03
Ősszel választhat a fidesz-szavazó,eszik,vagy fűt.
avízazúr
2022. július 23. 00:21
Ungvárinak: https://www.youtube.com/watch?v=WSGXNdQj2bk&ab_channel=szuperblog Álmodtam egy barackfáról , a Nemzeti Összetartozás dala
nemecsekerno_007
2022. július 22. 18:42
Rúgjátok ki az állami tisztségviselők 20%-át. Az spórolás.
Polgári attitűd
2022. július 22. 18:41
"Kicsit bosszúsan hallgatom kollégáim pánikkeltését arról, mennyire reménytelen, nehéz, kilátástalan dolog tanárnak lenni." Pályakezdő mesterdiplomás tanár bére: nettó 207.480 Ft Mondjuk azt, hogy nem "reménytelen, nehéz, kilátástalan". Keressünk egy másik szót helyette. A "megalázó" jó lesz? Jöhettél volna vidékre is katás tüntetésre. Nem voltunk se berúgva, se betépve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!