Ikon a főtemplomban

2022. június 04. 15:42

Kirill és Iványi morálja közül Orbánék Kirillt választották. Simlis a simlist.

2022. június 04. 15:42
null
Lendvai Ildikó
Népszava

„Orbánék persze csakis elvi meggyőződésből álltak ki »Putyin ministránsa« mellett. »A vallásszabadság számunkra szent és sérthetetlen« – ismételgették, mintha bárki azt akarná bántani. Csakhogy szerintük aki egy vallási vezető ellen bármilyen bűntett miatt eljár, az a vallásszabadságot sérti. »Belegondolni is rossz«, mi lenne ilyenkor – szörnyed el Szijjártó. A 888 kontráz: »Középkor!«. »Akkor ezentúl bármilyen vallási vezetőt érhetnek korlátozások bármi más indok miatt«.

Na most, speciel nálunk már ért. Iványi Gábor szintén egy egyház vezetője, és ellene – »más indok miatt« – fegyveres hivatalnokok már eljártak.

Kormányunk Kirillt védi, míg Iványit üldözi. Naná. Kirill a hatalom kiszolgálója, a »politikai kereszténység« embere, Iványit éppen keresztény hite fordította szembe az irgalmat, szolidaritást nem ismerő hatalommal. Kirill milliárdos, Iványi mindenét a szegényekre áldozta. Kinek mije van … – a folytatást tudjuk. Aki hülye, haljon meg – szól a praktikus népi bölcsesség is.

Kirill és Iványi morálja közül Orbánék Kirillt választották. Főtemplomostul, 56-os ikonostul. Similis simili… Simlis a simlist.”

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akiaki
2022. június 06. 21:26
lendvai! lehet, hogy be kellene fejezni?
Robertoo
2022. június 06. 00:07
Egy ateista a morálról papol? ..... Hányinger.
amca
2022. június 05. 23:06
Élj sokáig prost. Az ilyen baromezek nélkül nem jön össze az 5. 3/4ed. sic.
Bakandri
2022. június 05. 23:03
Ez a banya is blogger lett, hogy állandóan kell valami hülyeséget írnia?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!