Baloldali önfelszámolás

2022. május 30. 09:44

Mintha az egész mezőny rohamos zombisodásnak indult volna.

2022. május 30. 09:44
null
Megyeri Dávid
Magyar Nemzet

„A legfrissebb baloldali politikai fejlemények alapján sürgős revízióra szorul Francis Bacon mondása arról, hogy a tudás hatalom. Dehogy hatalom a tudás, már ha elfogadjuk a baloldal abszurd optikáját, éppen ellenkezőleg: a tudatlanság a hatalom! Nézzük meg, mi zajlik mostanában az ellenzék balos hordalék-, illetve maradványalakulatainak a háza táján a Jakab Péter-féle botrányoktól hangos Jobbiktól a Momentum és a DK fővárosi közgyűlési méltatlan marakodásáig! Mintha az egész mezőny rohamos zombisodásnak indult volna, holott már előtte sem volt semelyik párt finoman szólva sem a kiművelt emberfők gyülekezete. A katasztrofális választási leszereplésük, hatalmas vereségük inkább csak lökött rajtuk még egy jókorát a teljes eljelentéktelenedés irányába.

A Momentum elnöki tisztéért folyó küzdelemben a titánok harcából például Gelencsér Ferenc került ki győztesen, olyan nagyágyúkat utasítva maga mögé, mint Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes és Hajnal Miklós diploma nélküli közgazdász hérosz. Hogy sport­zsargonnal éljünk, ez már önmagában tekintélyt parancsoló névsor, így a közülük való kiemelkedés azt sejteti, hogy nem mindennapi formátumú tehetségről van szó. És így is van.

Ha beletekintünk az Országgyűlés honlapján közzétett szakmai önéletrajzába, rögtön szembetűnik, hogy méltán előzhette meg például Hajnalt, mert utóbbinál legalább tudjuk, hogy közgazdásznak tanult, Gelencsérnél azonban a megszakított tanulmányok egész sorával szembesülhetünk az ­ELTE-n szerzett nemzetközi kapcsolatok szakértői stúdiumok után. Jó pár balos kollégájához hasonlóan még azt sem tudjuk pontosan, voltaképpen mi akar lenni, ha majd nagy lesz.”

Nyitóképen a Momentum új elnöksége. Fotó: Gelencsér Ferenc Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2022. május 30. 18:48
Eddig a tartótisztjeik eligazították őket valahogy, de most hogy magukra maradtak látszik hogy még az önmenedzselésre is képtelenek. Annyit pedig nem érnek meg, hogy tovább fizessék nekik a kampány apanázst
Papalimapapa
2022. május 30. 15:03
A nyitókép beszédes. Kerpel Frónius nincs jó passzban, hiába vigyorog. Megpróbált rugalmasan elszakadni a Városházán már most megbukott Karácsontól, abban reménykedett, hogy pártelnök lesz, mégha csak a mikropárté is, de úgy tűnik megizzasztották vagy az eredmény hallatán kiverte a víz. Legalábbis az ingén ez látszik... Ebben az ingben hasonlít a másik mosdatlanra, a Jámborra... Egyébként szép csapat. Ja nem, inkább szánalmas.
széki lassú
2022. május 30. 10:30
Hofi szerint Magyarországon az egy főre eső hülyék száma kettő. Brüsszelben három, a ballibeknél pedig legalább tíz!
elégia
2022. május 30. 10:26
Valamiért ezeknél arat a kontraszelekció. Az eredmény siralmas.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!