Innen fentről, Pestről lemegyünk vidékre, mert ez itt fent van, az meg ott lent, ugye

2022. április 21. 13:44

És bazmeg, semmit se tanultak, semmit se felejtettek.

2022. április 21. 13:44
null
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

„Innen fentről, Pestről lemegyünk vidékre, mert ez itt fent van, az meg ott lent, ugye. Mi itten már kikupálódtunk az Írók Boltjában, a Spinozában, a Starbucksban, Belbudán, Belpesten, mi már nem tehénszarba, hanem kutyaszarba lépünk!

Szóval, a rendszerváltáskor az történt, hogy valakik privatizáltak meg eladtak mindent. Vidéken sokkal szarabb lett a helyzet, mint itt »fent«, Pesten, a szocialista ipar és bányászat megszűnt, az osztrákok megvették a fél Dunántúlt igen olcsón, egész ágazatokat eladtak igen olcsón, de Borsod vagy Nógrád még olcsón se kellett senkinek, munkahelyet nem teremtettek, a pénzt kivették, kivitték, volt lenyúlt segély, meg uzsora, meg csicska, meg feketemunka éhbérért, és aki ezekről beszélt, az csurkista volt akkor is, ha baloldali volt, a népet a Heti Hetes oktatta, meg a liberális közgazdászok, hogy ennyi sem elég, mert még meg kéne szorítani rendesen mert nem jönnek különben a befektetők, de a magyar ember állami csöcsön szeret lógni, nem érti az eszével a megszorításokat. Mindezt belpestről, belbudáról, a jólétből, jobbára állami csöcsről, de aki ezt felemlegette, az populista demagóg volt. Már ha leközölték a cikkét, mert ellenzéki sajtó alig volt, amilyen volt, az meg olyan volt.

És bazmeg, semmit se tanultak, semmit se felejtettek, csak a kurva nagy csodálkozás, hogy ezek a parasztok mennyire szeretik az önkényt, és nem a szabadságot választják.”

Nyitókép: Trenka Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. április 26. 08:05
Akik "ott fenn Pesten" oly' nagyon hangoztatják "NEMLÉTEZŐ FENNSŐBBSÉGÜKET", egyszerűen nem tudják mit beszélnek a '"fent" meg a "lent" dolgában. És ilyen értelemben ők még a "lent"-nél is lejjebb vegetálnak.
syphax
2022. április 23. 10:49
ÁM MÉG EGY NAGYON LÉNYEGES DOLGOT HOZZÁTENNÉK AHHOZ, AMIT A "MŰVÉSZ" ÚR ITT IGEN KIVÁLÓAN PAPIRRA VEZETT. JELESÜL: TI OTT "FENT" BELPESTEN NEMCSAK A KUTYASZARBA LÉPÉSHEZ ÉRTTEK A TEHÉNSZARBA LÉPÉS HELYETT, HANEM --ÉS EZ TALÁN MÉG A SZAROKBA LÉPÉSNÉL IS FONOSABB(!?)--A , NEVEZZÜK IGY FINOMAN --A GYEREKCSINÁLÁSHOZ SEM ÉRTETEK IGAZÁN, CSAK PUSZTÁN AZ ÉLVEZKEDÉSHEZ....UTÓBBIHOZ IS CSAK ÉRZÉKELHETŐEN EGYRE KEVÉSBÉ.....
syphax
2022. április 23. 10:39
SZUPER-FASZAGÁNYOS IRÁS! EZT ÉN, EGY VIRTIGLI ÉS ÖRÖK CSURKISTA ÁLLAPITOM MEG ÉS RÖGZITEM LE A "HÁLÁS UTÓKOR" SZÁMÁRA--MINDÖRÖKRE.
Reszelő Aladár
2022. április 23. 10:35
Dr Miniszterelnök egyszer figyelmeztette a lipsiket hogy csak a nagykörútn belül izgalmas témákkal jönnek elő, csak hozzájuk szólnak, csak nekik politizálnak és csak tőlük fognak szavazatot kapni. És akkor megvolt a választás és pontosan ez történt. A nem belpesti ország ismért megbizonyosodhatott arról, hogy ha elmennek és helyesen szavaznak, akkor nem a körúton belüli világ mondja majd meg, hogy mi, merre, meddig hány méter és merre van az arra. És ez egyre jobban bejön nekik. Rájöttek, hogy egy kisebbség nem szavazhatja le e többséget. És ez így van jól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!