A felvilágosult vallásúak jelentős része bárgyún helyesel a Mi Hazánk oldalának eltűntetése miatt

2022. március 29. 18:01

Ha másra nem is, de az elmúlt harminc év a szabad eszmecserére lehetőséget teremtett.

2022. március 29. 18:01
null
Hont András
Hont András
Facebook

„Ha másra nem is, de az elmúlt harminc év a szabad eszmecserére lehetőséget teremtett, és gyakorlatilag minden érv elhangzott, amely a liberális jogállam, a második világháborút követő szabad világ alapelveit támasztja alá.

Ennek ellenére a legevidensebb dolgok sem tudtak meggyökeresedni. Például az, hogy azért nem vonom el saját értékpreferenciám, ízlésem, érdekem szerint más alapvető jogait, és azért nem örvendezek ilyesminek, ha más teszi, mert akkor adott esetben ő is elvonhatja az enyémet, vagy lelkesen tapsolni fog, amikor az én jogaim számolódnak föl. Márpedig amikor egy emberi kommunikációban monopolhelyzetbe kerülő szervezet felszámolja valaki megnyilvánulási lehetőségeit, akkor ott sérül a szabad véleménynyilvánítás. Még kirívóbb az eset, ha ennek a politikai döntéshozatal szempontjából is van jelentősége, és még döbbenetesebb, ha ezt egy választási kampány finisében egy mérhető támogatottságú politikai erővel szemben teszik.

A felvilágosult vallásúak jelentős része azonban bárgyún helyesel a Mi Hazánk oldalának eltűntetése miatt, és nemhogy annak árán nem képes ezen úrrá lenni, hogy akkor ez bármikor vele is megtörténhet, hanem azon az áron sem, hogy 12 éve ez történik vele. Vannak, akiken nem lehet segíteni.”

Nyitókép:MTI/Kovács Tamás

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pragmatika
2022. március 31. 18:22
A székely hadosztály is megérdemelne egy ilyen emlékművet.
Trinitysum
2022. március 30. 17:15
Kár a facebookot szidni. 1. A facebook algoritmussal dolgozik, amely bizonyos szavak előfordulása alapján dönt a kizárásról. Figyelni kell arra, hogy ezek a szavak csak körül írva forduljanak elő. Ehhez elég gazdag a magyar nyelv. 2. A másik alapja a kizárásnak a feljelentés. Itt most valaki "magyar" feljelentette a Mi Hazánkat. Nem olyan nehéz kitalálni, kik lehettek. Nem a fideszt szorítja a konkurencia.
Lajoss
2022. március 30. 11:39
Bandi,a migatyánk április 3-án kerül a méltó helyére,a kukába..
lofejazagyban
2022. március 30. 11:30
a könyvégetés haladó elnevezése "cancel culture"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!