Fináncderű

2021. november 25. 07:14

A köpcös magyar vezér mára a politikusi hülyebeszéd igazi Paganinije lett.

2021. november 25. 07:14
null
Batka Zoltán
Népszava

„Bajban van az, aki bármilyen Orbán-szöveget akar hétköznapi, logikai kategóriák alapján elemezni. A köpcös magyar vezér mára a politikusi hülyebeszéd igazi Paganinije lett: leveleinek címzettje többnyire saját hívő tagozata, ennek megfelelően tartalmuk hatásvadász csúsztatásokból álló, beborozott impresszionista festő kedélyességével felpingált közhelygyűjtemény, a valósághoz való viszonyuk nagyjából olyan, mint amikor Szabó Tünde sportállamtitkár asszony egy stégen magassarkúban és kisestélyiben állva reklámozta a pecázást.

Ilyen volt a minap az Európai Bizottságnak küldött, a kötelezettségszegési eljárások felfüggesztését kérő Orbán-levél is. A fárasztó, mondatrészenként egy kamut tartalmazó szöveg elemezgetéstől megkíméljük az olvasót és szöveg velejével foglalkozunk. Politikai bikkfanyelvről magyarra lefordítva a miniszerelnök úr Von der Leyen asszonyhoz intézett sorai nagyjából úgy hangoznak, mint amikor a kisközségi kocsmáros-polgármestert megbírságolja a NAV holmi zárjegy nélküli lőréért, mire a jóember vastagnyakú öntudattal ír a fináncoknak egy levelet, hogy tekintsenek el esetében a bírságtól, mivel a faluban ő a legfontosabb ember, a Fejenagy, a helység kalapácsa, éjszakánként ő védi be a lakosokat a sötétből támadó pomogácsoktól. El lehet képzelni a fináncok derűjét.”

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
roughneck
2021. november 26. 09:57
Hat, Batka, sok Marki-Zay, FeGya, Karacsony, Jakab, stb beszedet kell meg neked ahhoz meghallgatnod, hogy Orbant ekezzed. Jo ujsagiro holtig tanul. Veselkedj neki!
Robertoo
2021. november 25. 22:47
Színvonaltalan fércmű. Minősíti az undorító tulajdonosát.
dglaj
2021. november 25. 12:04
"A köpcös magyar vezér mára a politikusi hülyebeszéd igazi Paganinije lett." Ezt te találtad ki egy drogos partin, vagy a belőtt haverjaiddal közösen?
Voltkocsmáros
2021. november 25. 11:32
De szar lehet népszavásnak lenni a párt tőgye nélkül.Világ proletárjai egy besüljetek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!