Na látjátok, erről beszéltem!

2021. november 08. 12:31

Több millióan elolvashatták a tegnapi álhírt, azonban aligha százezrekhez jut majd el a cáfolat.

2021. november 08. 12:31
null
Vastag Tamás
Transzparens Újságírásért Alapítvány

„Na látjátok, erről beszéltem! Pár napja nyílt levelet írtam a magyar szerkesztőségeknek, hogy járjanak el körültekintő és etikus módon a koronavírussal kapcsolatos híradások esetében. A tegnapi napon a Blikktől a 444-ig arról olvashattunk, hogy 18 óvónő fertőződött meg Tatabányán, melynek következtében be kellett zárni egy óvodát. Erről csak Tatabánya Önkormányzatának nem szóltak, akik cáfolták a hírt.

A Transzparens Újságírásért Alapítvány felkért arra, hogy a mediatudatosság nagyköveteként felhívjam a figyelmet a tudatos médiafogyasztás fontosságára. Pár napja úgy döntöttem, hogy a média figyelmét kell felhívjam arra, hogy igenis nagy felelősségük van a járványhelyzet időszaka alatt! Hiszen több millióan elolvashatták a tegnapi álhírt, azonban aligha százezrekhez jut majd el a cáfolat.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mantinel
2021. november 08. 18:49
Don't believe half of what you see and none of what you hear It's like what my painter friend Donald said to me "Stick a fork in their ass and turn 'em over, they're done" /Lou Reed: Last Great American Whale/
Szőke Ciklon
2021. november 08. 17:20
Komcsi eszköz a hazudozás, az alaptalan mocskolódás, rágalmazás, ahogy a baloldal új reménye is mondta a minap: A CÉL szentesíti az ESZKÖZT. Hát, ha a mieink nem tesznek ellene, nem büntetnek érte, akkor ezek erről nem fognak leszokni.
Harangláb
2021. november 08. 15:42
Ezeknek beszélhetsz...Hiénákat arra kérni, hogy ne vinnyogjanak?!?
pollip
2021. november 08. 14:29
Pl Gyurcsányné sír az alacsony nyugdíjak miatt. Két perc keresés és kiderült, hogy 2018-as adatokra hivatkozott 2021-ben. Pl az a férfi, aki azt hazudta, hogy Romániában magasabb. GDP-je......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!