Könyörgök, tartson már valaki természetismeret-órát a Telexnél!

2021. október 21. 18:44

Még leírni is fájdalom! Nemcsak a vadászok ölik az állatokat, hanem maguktól is meghalnak.

2021. október 21. 18:44
null
Békés Bence
Magyar Nemzet

„Nem kicsit lettek dühösek a Telex iparosai, mert hiába írták meg a népről a népnek, hogy nem érdekel senkit a vadászati és természeti világkiállítás, a hülye nép tömegével tódult oda. Pedig ők tényleg mindent megtettek, hogy ne legyen így. Terjesztettek mindenféle hazugságot a rendezvényről, ócsárolták, gúnyolódtak rajta, de a sok értetlen ember csak egyre kíváncsibb lett ettől. Az volt a kegyelemdöfés számukra, hogy nagyon tetszett a látogatóknak, amit láttak és hallottak. Végül egy piti bosszúra futotta csak tőlük: kedden egész nap a nyitólapon tartották azt a cikket, ami szerint a Totem elnevezésű agancsszoborban egy »olvasójuk« talált néhány lefűrészelt agancsot is, ami számukra azt bizonyítja, hogy nemcsak hullajtott agancsokból állt a szobor, hanem bizony lőtt vadak trófeái is kerültek közéjük.

Ha Janecskó Katának, a Telex veterán háborús hősének nem jutott eszébe, ahogy egyetlen szerkesztőjüknek sem, akkor tudják meg tőlünk a szörnyű valóságot, hogy a természetben előfordulnak elhullott állatok is.

Jaj, még leírni is fájdalom! Nemcsak a vadászok öldösik őket, hanem maguktól is meghalnak szegények. És továbbhaladva ezen a vonalon eljutunk odáig a természetismeret-óránk témavezetésében, hogy az elhullott állatok között vannak gím- és dámszarvasok is. Igen, még ők is elpusztulnak időnként. Nos, közeledünk a végkifejlethez, amelynek során megtudhatja Janecskó Kata NER-ellenes partizánhős és minden Telexnél dolgozó bajtársa, hogy a gím- és dámszarvasok között nem kivétel a bika sem az elhullás ősi szokása alól. Vannak egészen merész biológusok, akik egyenesen azt feltételezik, hogy a gím- és dámbikák mindig is elpusztultak maguktól, ha előtte nem ölte meg őket egy másik állat vagy az ember.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
eius
2021. október 22. 15:47
Nekem az "állatok meghalnak" kifejezés bántja a fülemet... Szülőfalumban - ma már "mezőváros" - az állattenyésztéssel foglalkozó kis-gazdálkodók soha nem használták ezt a fordulatot. Ha nem levágták, hanem betegség esetleg baleset miatt "veszett oda", akkor az megdöglött, esetleg elhullott, vagy elpusztult. És az ilyen állat tetemét "dögnek" nevezték, és a faluszéli" dögkútra szállítottak.
Thanos
2021. október 22. 13:08
Az nem Telex, henem egy Fa(x)sz! ;-)
NoFace
2021. október 22. 06:29
A természettől elzárt, háziasított kutyusok meg cicusok tulajdonosai közül kerülnek ki a legelvetemültebb "természetvédők", miközben fogalmuk sincs hogyan működik az igazi természet! A természetes egyensúly, biodiverzitás fenntartásához hozzátartozik az ember is mint vadász, az a vadász aki gondját viseli a vadállománynak! Erről szólt a kiállítás! Azt főleg a balliberális "állatbarátok" próbálják úgy beállítani, hogy a vadász az lövöldöz mindenre ami él és mozog!
Jaja
2021. október 22. 06:26
Akkor horgászni se lehessen. Ennyi hülyét egy rakáson. A Telexnél nem normálisak, diliházba velük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!