Karácsony Gergely kapcsolata a nyelvekkel

2021. szeptember 08. 12:34

A főpolgármesternek két év is elég volt ahhoz, hogy a magyar fővárosból Gotham Cityt varázsoljon.

2021. szeptember 08. 12:34
Samuel hadnagy
Kontra

„Karácsony Gergely képességei egészen kiválóak, két év is elég volt neki ahhoz, hogy a magyar fővárosból verekedő csövesekkel, bazdmegelő autósokkal, drogosokkal és kurvákkal teli Gotham Cityt varázsoljon. Ez nem kis bravúr, főleg, hogy előtte kilenc évig szar, -és húgy mentesen, másképpen fogalmazva, polgári színvonalon fejlődött Budapest. Csakhogy minden kiváló embernek, született zseninek vannak gyenge pontjai: a főpolgármesternek egész pontosan az, hogy nem beszél nyelveket, még az angol makiszintet sem. Ahogy Deák Dániel vezető elemző videóüzenetében arra felhívta a figyelmet, Karácsonynak annyira nem megy az angol, hogy még köszönni sem tud! Ez pedig magától értetődően bajos, hiszen a brüsszeli koktélpartikon ilyen háttérrel leginkább a wc-kben érezheti magát otthonosan, ami nem túl szívderítő egy kétmillió fős világváros vezetőjétől.

Azonban van egy ennél is nagyobb probléma a nyelvek megszállottjának nem igazán nevezhető politikussal, ami egyébként még a szemfüles politológusoknak sem tűnt fel: a miniszterelnöki székre pályázó Karácsony Gergely az angol mellett a magyar nyelvvel is nagyon komoly küzdelmet folytat. Mentségére szóljon, hogy magyarul beszélni, főleg írni, nem egyszerű, még Medgyessy Péternek, Kunhalmi Ágnesnek, és Bangóné Borbély Ildikónak is beletörött a bicskája. Várhatóan Karácsony Gergely sem lesz a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Kutatóközpontjának az igazgatója (hacsak nem újít be egy nyelvvizsgát, vagy hamisít egy »adjuntkusi« címet), főleg, hogy amit mostanában bemutatott nyelvhelyesség terén, azt még az ország legrosszabb magyar tanára sem szívesen vállalná magára. Ugyanis olyat csinált, amire csak kevesen képesek: elfeledkezett a saját nevéről. Karácsony Gergely ugyanis az előválasztási csatározások közepette egyszer csak úgy írta le a nevét, Karácsony Gergelyt, hogy Karácsony Gelgely.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. szeptember 09. 01:11
Hát, Blájent dulván ledobták a padlóla. :))) http://idenezzetek.blogspot.com/2012/01/blajen-elete-xd.html
Burmin
2021. szeptember 08. 17:13
..hogy amit mostanában bemutatott nyelvhelyesség terén, azt még az ország legrosszabb magyar tanára sem szívesen vállalná magára. ... Hadnagy úr, akkor tessék ekézni valakit, ha Önnek megy a különbség a magyartanár és a magyar tanár között. Ahogy látom nem ! Amúgy amit írt az igaz ! Burmin
Anonymtalan
2021. szeptember 08. 15:54
"Karácsony Gergely ugyanis az előválasztási csatározások közepette egyszer csak úgy írta le a nevét, Karácsony Gergelyt, hogy Karácsony Gelgely.”" De jó is lenne ha csak "Karácsony Gelgely"-t írt volna, de már az a "Karácsony" is "Karácsoly"-ra sikerült. A "K"-ra hasonlító "Y"-járól meg ne is beszéljünk.
Anonymtalan
2021. szeptember 08. 15:50
"A főpolgármesternek két év is elég volt ahhoz, hogy a magyar fővárosból Gotham Cityt varázsoljon." Ez a mutatvány főleg azért sikerült, mert ő a csökkentett habzású "Dszókel": https://mandiner.hu/attachment/0521/520497_molnarkaracsongyurcsany.jpg :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!