Az ukránok megtalálták az alapszerződést, amit percenként szegnek meg

2021. szeptember 29. 11:35

Megtalálhatnák a kisebbségekkel kapcsolatos kitételeket is, amelyekre eddig nagy ívben tettek.

2021. szeptember 29. 11:35
null
Jobbegyenes
Facebook

„Kijev szerint a Gazprommal kötött, Ukrajnát kikerülő gázszállítási szerződés magyar szerződés »nem felel meg az 1991. december 6-án aláírt ukrán-magyar alapszerződés elveinek.« Tök jó, hogy Kijevben előkerült ez kereken 30 éves okirat. Ha már megtalálták, akár át is futhatnák, és akkor megtalálnák az alábbi kitélteleket is, amelyekre az elmúlt években nagy ívben szartak:

»A Felek tiszteletben tartják a társadalmuk és államuk szerves részét képező nemzeti kisebbségek alapvető jogait és szabadságjogait mind egyénileg, mind a csoportjukhoz tartozó más személyekkel együtt, beleértve a törvény előtti egyenlőséget, a diszkriminációmentességet, és következetesen biztosítják azok érvényesítését.«

»A Felek nem tesznek a kisebbségek asszimilálására vagy a nemzetiségek lakta területek lakossági összetételének megváltoztatására irányuló adminisztratív, gazdasági vagy egyéb intézkedéseket.«

»A Felek meghozzák a szükséges törvényi, államigazgatási és egyéb intézkedéseket annak érdekében, hogy a nemzeti kisebbségek szabadon élhessenek anyanyelvhasználati jogukkal a személyes és a társadalmi életben, az írott és a beszélt nyelvben egyaránt, ideértve nemzeti keresztneveik és családneveik használatát is.«

»A Felek egyetértenek abban, hogy biztosítják az ahhoz szükséges lehetőségeket, hogy a nemzeti kisebbségek tanulják anyanyelvüket és anyanyelvükön tanuljanak az oktatás minden szintjén.«

Fotó: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tothpal
2021. szeptember 30. 06:42
Úgy látszik, szövegértési problémáik vannak az ukrán politikusoknak...Nem beszélik a saját anyanyelvüket... De oroszul sem tudnak?
Bellmondo
2021. szeptember 29. 17:56
Vihar a biliben. Az a jog amit a nagyhatalmak mondanak. Évtizedes balfaszkodással sikerült elérni, hogy a.nagyhatalmak szerint a magyarok irredenta, fasiszta, nacionalista, illiberális, archaikus, patriárchális stb. stb. nemzetként legyenek listázva. Ezért még a nálunknál balfaszabb ukránoknak is jobb az ázsiója és eredmény reményével léphetnek a nemzetközi poronra velünk szemben. Bár a feltörekvő magyar ellenzék határtalanul kapzsi, korrupt balfaszokból áll mégis tőlük lehet remélni csak, hogy az ország nemzetközi megítélése valamit javuljék és az ukrán és hasonló balfaszokat el lehessen hesegetni az útból. Természetesen Kárpátalja nem lehet ezután téma.
szürkeSzarvas
2021. szeptember 29. 15:05
30 -an azert nem szavaztuk meg-mert tudtuk,nem fogják betartani-viszont arra hivatkozhatnak mindig,hogy Magyarország MINDEN jogárol lemondott benne. (amiről nem kellett volna mondani semmit-lasd:Japán a mai napig nem irt alá békeszerződést sem az orosszal a Kurili sz. miatt.) A benemtartasban SEM tévedtünk. Tán Bandera volt az utolsó emberük,akivel még erdemes lett volna szerződni..
balbako_
2021. szeptember 29. 14:24
Ko.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!