A NER urai az eötvösi népoktatást a néphülyítés programjára cserélték fel

2021. július 07. 19:37

A Fidesz-rezsim a pedagógusokat megalázott, megfélemlített és ellehetetlenített szellemi rabszolgaként veszi számba.

2021. július 07. 19:37
Gábor György
Gábor György
Facebook

„Mint az ma nyilvánosságra került, a kormány álláspontja szerint a »felesleges« tartalmakat törölni kell a pedagógusok egyetemi képzéséből. A cél az, hogy minél több hallgató jusson el a tanári diploma megszerzéséhez, s csökkentsék a lemorzsolódást, ezért elsőrendű szándék a képzés »lebutítása«, s az, hogy a pedagógus csupán a középszíntű érettségire legyen képes felkészíteni a diákjait. Ha egy pedagógus emelt szintű érettségire kívánja felkészíteni a tanítványait, ahhoz egy plusz egyéves képzésen kell részt vennie.

Milyen tudományképük, milyen egyetemképük, milyen oktatásképük lehet azoknak, akik egy ilyen ötlettel képesek előállni? Nem azért mennek kevesebben a pedagóguspályára, mert ott tűrhetetlenül és elviselhetetlenül sokat kell tanulni, hanem azért, mert lassan zéróvá sikerült lenyomni a pedagóguspálya presztízsét, mind anyagi, mind erkölcsi értelemben, s mert a Fidesz-rezsim a pedagógusokat saját indoktrinációja puszta eszközeként, munkájukban és tevékenységükben többszörösen megalázott, megfélemlített és ellehetetlenített szellemi rabszolgaként veszi számba.

Milyen alakok, milyen agyvelőkkel rendelkező nímandok azok, akik megmondják, hol a szakmai-tartalmi határa a pedagógusképzésnek, amelyen felülemelkedni szigorúan tilos, s a Neptunon keresztül ellenőrizni fogják, hogy a NAT keretein túlmutató, szélesebb körű ismereteket ne taníthassanak a jövő pedagógus hallgatóinak.

A XXI. század magyar (vagyis nem nyugat-európai, nem baltikumi, s nem ázsiai, hanem kifejezetten magyar!) oktatási stratégiája, hogy »ne tanítsunk többet«. Isten óvja a hazát ettől! Eddig is megannyi balsors verte, most akkor tegyük tönkre a hont a nagyobb tudás és a több ismeret elsajátításának hazát pusztító, vérnősző, rongy szándékával? Merjünk erre nemet mondani! Nem! Nem! Soha! Mindezt tehát abban a korban, amikor a tudásanyag rendre változik, átalakul, gyarapodik, specializálódik etc., s abban a korban, amikor jelszó (nem nekik, mert ezek már az induláskor sem tanultak semmit sem, s azt a keveset is elfelejtették), vagyis a jelszó a »lifelong learning«, azaz az élethosszig tartó tanulás, a tudás, a készségek és a kompetenciák folyamatos fejlesztése!

Aligha véletlen, hogy a maga korában és az akkori keretek között Eötvös József az 1868-as népoktatási törvény megalkotásával összehasonlíthatatlanul korszerűbb és hazája iránt mérhetetlenül elkötelezettebb programot alkotott, mint a NER mai urai, akik az eötvösi népoktatást a kiterjedt és generális néphülyítés programjára cserélték fel. Elvégre második éve már nem szükséges az egyetemi diplomához nyelvvizsga sem. A könnyített testnevelés után jöhetnek végre a könnyített történelem, könnyített fizika, könnyített magyar nyelv és irodalom, könnyített matematika, könnyített földrajz szakos hallgatók és könnyítetten végzett pedagógusok.

Móricz a Nyugat 1931/6-os számában kétszer is feltett egy kérdést: »sötétségben akarjuk-e tartani a magyar ifjúságot?«

A mai rezsim egyértelmű és egyenes válasza: igen!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2021. július 08. 20:20
A hulyites nálad bevalt!
Kompenzátor
2021. július 08. 11:11
Az oktatásnak jelenleg három problémája van. Az első és legkönnyebben megérthető az az, hogy az ellenzék év(tized)ek óta folyamatosan ócsárolja - elsősorban ezért alacsony a szakma presztízse, meg azért mert a libsi kormányok elvettek minden fegyelmezési lehetőséget a pedagógusoktól. A második és a harmadik probléma az integráció két formája; az enyhe fogyatékosokat, autistákat, figyelemzavarosokat, dührohamosokat, ésatöbbieket a normál oktatásba integrálni ÓRIÁSI hiba volt, de persze ezt kérte az EU és a Gyurcsány-kormány előzékenyen kiszolgálta őket. Egy-egy ilyen gyerek teljes osztályok teljesítményét tudja lerontani, és a pedagógusokat is kikészíti, akik így évekkel-évtizedekkel hamarabb égnek ki. Ráadásul így ezek a gyerekek sem kapják meg a szükséges mértékű és minőségű figyelmet, amit egy normál pedagógusnak egy 20-30 fős normál osztályban fizikai képtelenség rájuk fordítani. A másik integrációs gond természetesen a cigók, akikre nagyjából ugyanaz érvényes mint a "más képességűek" integrációjára. A cigányok zöme nem úgy neveli a gyerekét, hogy az akarjon tanulni, és ez meg is látszik azon ahogy az iskolákban viselkednek. Fényévekkel járnánk előrébb, ha a cigóknak lennének saját intézményeik cigány pedagógusokkal, úgy aztán mindent megtehetnének a saját felvirágoztatásukért és a gonosz szupremacista fehérek nem tudnák ebben akadályozni őket, másfelől a rasszofasiszta fehérek elesnének a csodás diverzitás előnyeitől, amit jelenleg a roma fiatalok hoznak el az oktatási intézményekbe, úgyhogy dupla öröm lenne ez a cigóknak, és dupla veszteség a magyaroknak. Valahogy csak kihevernénk azért... Aki bármi másról siránkozik az oktatással kapcsolatban, az egyszerűen hazudik. A fizetések nem szarok, a munka önmagában nem szar, és amit a fidesz "nemzetiesített" a tananyagon az a ló pikulája. Nincs semmiféle félelem és elnyomás, csak a gyerekanyag romlik évről évre, a fent említett okokból. Ez az amiért nincs elég pedagógus, mert a fiatalok sem hülyék, látják kit-mit kellene tanítani, és tudják hogy ez gyakorlatilag lehetetlen. Az ilyen Gábor György-féle szaralakok meg álljanak be tanítani pár évre egy borsodi általános iskolába, csak aztán pofázzanak. Egy bélpesti "filozófiai intézetből" (pfff) minden hülye azt ugat amit akar.
Aerion
2021. július 08. 10:06
Kibaszottul unom ezeknek a veszett vadállat hitehagyott zsidónáci moslék állatoknak a képét.
Korrupt Kornél
2021. július 08. 10:03
gábor aki györgy is tényleg ekkora idióta vagy? Vagy van az a pénz amiért érdemes ennek lenni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!