Nem kompatibilis tetoválás

2021. június 26. 07:22

Orbán összekeverte a gyarmatosítókat a rabszolgatartókkal.

2021. június 26. 07:22
Kovács Zoltán
Kovács Zoltán
Élet és Irodalom

„Kijutottunk egy világtornára, és az ilyen alkalom mindig lehetőséget ad, hogy megmutassunk valamit magunkból, amit jóformán csakis a sporton keresztül lehet. A sporttörténet olyan emlékezetes pillanatokat jegyez, amik fölidéznek tartást, küzdőképességet, ügyességet, miközben közelebb hozzák az embereket, és akkor itt be is fejezném a közhelyparádét és rátérnék a lényegre: már megint sikerült vállalhatatlan ügyekben az országra vonni a figyelmet, és kétséget sem hagyni afelől, hogy Magyarországot pillanatnyilag igen egyszerű gondolkodású emberek vezetik. Azt azért nem mondanám, hogy bugrisok. A labdarúgó-Európa-bajnokságon ugyanis nemcsak a csapat mutatkozott be, hanem sajnos a vezetők is.  Ezért aztán a futballszakma és a futball érdeklődő közege nem is elsősorban arról beszél, hogy a válogatott jobb teljesítményt mutat a vártnál, hanem arról, hogy még mielőtt bármi történt volna, igen hangsúlyosan exponálta magát a bőrébe nem férő kormányfő.

Ismert, hogy egy felkészülési meccsen a faji megkülönböztetés ellen tiltakozó ír futballisták letérdeltek, a magyarok nem. De nem is ez volt, ami az általános elképedést kiváltotta, hanem hogy a magyar szurkolók kifütyülték a tiltakozó íreket. Itt lépett akcióba a magyar kormányfő, és az eddigiektől eltérően megjelent a kormányinfón, ahol az egy ilyen alkalomra vetített szokásos mennyiségű zagyvaságok többszörösét hordta össze. Elmondta a sajtó jelen lévő szaktársainak, hogy ilyen térdelő gesztusokat a rabszolgatartó nemzetek tesznek, ami természetesen nem igaz. Orbán egészen egyszerűen összekeverte a gyarmatosítókat a rabszolgatartókkal, gondolom, azért, mert a fejében a gyarmatosító egyenlő a rabszolgatartóval. (Rossz ember, rossz ember.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madárinfluencer
2021. június 28. 12:38
Ezt az a "tisztafejű" Kovács Zoltán írja, aki egyszer az ATV-ben azt nyilatkozta, hogy az Orbán-rendszernél még a káosz is jobb lenne.
tintapaca
2021. június 28. 10:12
Nem értem, hogy egy ilyen műveletlen bugris, mint ez a Kovács Zoltán, hogyan lehet egyáltalán újságíró, nem hogy főszerkesztő Vajon kik dolgoztak a dél-kelet ázsiai cukornád, dohány, kávé. gumi, vanília és egyéb fűszernövény ültetvényeken, a holland gyarmatokon, évszázadokig? Vagy a dél-amerikai Surinamban, a Holland Antillákon? Ez a fazon egy tudatlan barom, aki a saját tudatlanságát nemcsak terjeszti, de másokon is ezt a swzínvonalat akarja számonkérni.
balbako_
2021. június 27. 11:45
Pedig Orbánnak van igaza. A rabszolga-kereskedelem adta a nyugati világ összes gyarmatosítójának az alapjövedelmét. Az, hogy ők otthon nem tartottak rabszolgákat nem jelenti azt, hogy nem éltek meg jól belőle.
Harangláb
2021. június 27. 10:39
A zsíroshajú Kovács szeretné, ha térdelnénk?!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!