Nem diszkrimináció

2021. május 24. 15:03

A Momentum EP-képviselői, Cseh Katalin és Donáth Anna tévednek.

2021. május 24. 15:03
null
Bauer Tamás
Facebook

„A Momentum EP-képviselői, Cseh Katalin és Donáth Anna a Fidesz képviselőihez hasonlóan nemmel szavaztak az Európai Parlamentben a schengeni övezeten belüli szabad utazást lehetővé tevő »zöld útlevél« előterjesztésére. Az elfogadott határozat szerint ugyanis a szabad utazást csak azok számára teszi kötelezően lehetővé, akiket az Európai Gyógyszerhatóság által jóváhagyott vakcinával oltottak be. Ők ezt a Sinopharmmal és Szputnyikkal beoltott magyarok diszkriminációjának tekintik. Szerintem ez tévedés: nincs szó diszkriminációról.

Az Unió tagországai azzal védik polgáraikat a fertőzés behurcolásától, hogy a beutazóknak PCR-tesztet illetve karantént írnak elő. Ezt váltja ki az olyan oltás, amelynek hatásos voltáról a tagországok meg lehetnek győződve, mert az illetékes európai hatóság azt megvizsgálta és jóváhagyta. Vannak német és osztrák állampolgárok, akik nem győzték kivárni, amíg hazájukban megkapják az oltást, és ezért elutaztak Oroszországba illetve Szerbiába, és ott olttatták be magukat Szputnyikkal. Nekik saját országukban is tesztet kell készíttetniük, ha boltokban akarnak vásárolni illetve étterembe, színházba vagy moziba mennek. Ugyanúgy nem mentesülnek ez alól, mint a magyarok, akiket Szputnyikkal oltottak be. Ha eltérően kezelik azt, aki a szabály szerint jár el, illetve aki nem, az nem diszkrimináció. Az Orbán-kormány tette ki a magyarok egy részét ennek a kellemetlenségnek. Ezt kell elmagyarázni a magyaroknak: ne az EU-országokra nehezteljenek, hanem az Orbán-kormányra.”

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bobminyon
2021. június 01. 18:11
Nem vagyok Orbán rajongó, de Bauer egy idióta. Sok mindenért lehet az Orbán érát kritizálni, de azt értelmes ember egy percig nem kérdőjelezi meg, hogy jó ötlet volt keleti vakcinát rendelni, mert ÉLETEKET mentettek, baszki!!! Azon pedig dolgozik a magyar külügy, hogy elfogadják nyaraláshoz, de ha nem fogadják el, akkor is az első, hogy megvédjen... Abban pedig nyilván MÉG EGÉSZ KICSIT SINCS politikai tényező, hogy az EMA még nem hagyta jóvá a Sputnyik és Sinopharm oltásokat, a Bizottság meg nem rendelte meg már az előtt, hogy EMA jóváhagyta, ahogy egyébként a nyugati vakcinákkal történt...
Nyugati Ádám
2021. május 25. 18:55
már elküldtem
Nyugati Ádám
2021. május 25. 18:46
Bauer úr vakcina ügyben alaposan a magyar kormány körmére nézett. Amit az itt idézettnél valamivel hosszabban tett közzé facebookon elolvastam, az nagyjából és egészében az EU-s föderáció párti stábtagok, továbbá a tőke és információ ellenőrző pakettek tulajdonosai anyagi érdekeltségének a gusztustalan kiszolgálása. E mellett a brancsának is megmutatta, hogy ő is képes a bugris és élni akaró magyarokba belerúgni, ha nem képesek néhány száz polgárukat meghalatni azért, hogy csak és kizárólag az EU-s érdekeltségű cégek profitáljanak a vakcina businessből. Egyéb iránt a túlnyomórészt német érdekeltségű vizsgálók az elmúlt 40-50 évben elkövetett, a magyar OGYI-nál több és nagyobb hatású tévedésének több nagyszámú súlyos károsultja volt. Mivel dolgoztam a gyógyszeriparban, az elmúlt 50 évben folyamatosan nyomon követtem az OGYI engedélyezéseket. Egyetlen alkalommal sem találkoztam előre nem jelzett káros hatások miatti eseménnyel. A németekkel összefüggésben azonban elegendő csak a Kontergán botrányra és az aktus utáni fogamzásgátló első szériáinak a káros következményeire utalni. Az igaz, hogy az ügyeket kivizsgálták, de arról, hogy kit és milyen mértékben büntettek meg nem szólt a fáma.. Ezzel szemben Kínában az elmúlt 45 évben négy olyan eset is volt, amelyben a vizsgáló intézmények több vezetőjét a káros, esetenként halált okozó mellékhatások miatti következményekért halálra ítélték. Azt hiszem, hogy ez ügyben az oroszok is a kínai mintát követik. Aki azt hiszi, hogy az EU intézményeiben jobban meg lehet bízni mint a magyarban, amely a gyógyszergyártást és engedélyezést tekintve az EU-nál sokszorosan fegyelmezettebben fejlesztő és gyártó orosz és kínai terméket is a szigorú protokollt betartva megvizsgálták, az hülyének nézi a magyar egészségügy vezető szakembereit.
Mandolini
2021. május 25. 17:47
Hogy bauer, te milyen gazember vagy. Egy hullagyáros. Takarodj!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!