Figyelmeztettem a Facebook képviselőit

2021. április 23. 16:13

Ideje európai szinten szabályozni a nagy technológiai cégeket, óriásplatformokat

2021. április 23. 16:13
Donáth Anna
Facebook

„Személyesen kérdeztem meg a Facebook képviselőit egy találkozón, mégis, hogyan fordulhatott elő, hogy magyar és más európai politikusok elérése egyszer csak bezuhant a platformon. Eközben pedig a kormányzati oldalak és magukat nem politikai oldalként regisztráló, de politikai tartalmat közlő, köztük például az álhíreket is terjesztő propagandaoldalak vígan hasítottak tovább. Bár a történteket korábban elismerték, és azt nyilatkozták, "technikai hiba történt", most mégis azt kérik, mi adjunk adatokat a jelenségről. Miközben az nekik van meg, hiszen az ő platformjukról van szó, a felhasználók csak összesített számokat láthatnak. Egyelőre ebben nem léptünk előre.

A Facebook tisztában van vele, hogy készül és szükséges az európai szintű szabályozás, erről részletesebben is beszéltünk. Figyelmeztettem őket: Európában nem történhet meg ugyanaz, mint Ausztráliában, ahol fenyegetésből egyszerűen megszüntették a híroldalak, sőt az összes hír megjelenési lehetőségét a platformon – egy járvány közepén.

A Facebook képviselői a megbeszélésen védelmükbe vették a cég algoritmusait, mely szerintük a megoldás, nem pedig a probléma. Ebben nem értek velük egyet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
adonyi29
2021. április 24. 22:52
Nem lennék most a helyükbe.... Gondolom azért kértek utólag adatokat, mert a nőnek nem volt olyan látogatottsága, ami bezuhanhatott volna. Mondjuk ha ezzel elér valamit, az megint sokatmondó a jövőre nézve....
Krupp Skya
2021. április 24. 19:44
Apádat kellett volna figyelmeztetni. Papa engedély nélkül ne csöcsöréssz, Mert levágja a kezed a lánc fűrész! Aztán mivel áldod az MSZP-t? Miután mindegyiket kibelezték.
u.cserkész
2021. április 24. 18:09
Én is figyelmeztettem a szomszéd nénit, hogy nem működik a lift. Na, ennek legalább volt értelme.
formaegy
2021. április 24. 16:54
Össze is szarták magukat, mert Donáth elvtársnő figyelmeztette őket.)))))))))))) Nem képzelsz te magadról egy kicsit sokat? Még itt M.o.-on is röhögnek rajtad te szerencsétlen! Attól, hogy nagy a pofád, egy büdös hazaáruló vagy, nem vagy több, egy csúszó-mászó féregnél, akit előbb-utóbb eltaposnak. Szánalmas hülye lotyó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!