Újabb támadás a magyar gazdák ellen

2021. március 04. 22:53

Ez a támadás összhangban áll az európai zöldpártok többi hasonló „offenzívájával”.

2021. március 04. 22:53
Nagy István
Magyar Nemzet

„Magyarország agrárminisztereként méltánytalannak tartom azt a hazugságcunaminak is nevezhető 82 oldalas beszámolót, amely a közös agrárpolitika jelenlegi tárgyalási szakaszában egyértelműen a biztonságos, jó minőségű élelmiszert előállító és családjuk napi megélhetését a mezőgazdaságból szerző magyar és európai gazdálkodókat segíteni kívánó európai agrárpolitika, a vidék ellen irányul. Ez a támadás összhangban áll az európai zöldpártok többi hasonló »offenzívájával«.

A jelentésben szereplő, Magyarországot érintő általánosító megállapítások éppen csak azokra a tényekre nem térnek ki, amelyek egyértelműen visszaigazolják annak eredményét, ahogyan a Fidesz–KDNP-kormány a kis- és közepes méretű gazdálkodók javára alapvetően megváltoztatta a korábbi szocialista-liberális kormányzat által 2002 és 2010 között kialakított, egyértelműen a nagyüzemi lobbi számára kedvező birtokpolitikai és támogatási rendszert. Ez a változtatás a korábbi ciklushoz képest sokkal kedvezőbb környezetet teremtett számukra, ami ha nem így lenne, nem támogatta volna a mai napig az elmúlt tíz évben a kormányzati agrárpolitikát valamennyi érdemi, kis- és közepes gazdaságokat tömörítő agrárszakmai szervezet.

A szerzők persze arra sem vették a fáradságot, hogy utánanézzenek a valós adatoknak. Míg Magyarországon 2010-ben 2,5 millió hektáron gazdálkodtak az egyéni gazdaságok, addig 2019-ben már több mint 3,2 millió hektáron, ami a mezőgazdasági terület 61 százaléka. Az ezer hektárnál nagyobb gazdaságok földterülete 2010 és 2018 között – a kormány agrárpolitikájával összhangban – közel egyharmaddal csökkent, míg a húsz és kétszáz hektár közöttiek 12 százalékkal, a kétszáz és ötszáz hektár közöttiek pedig 28 százalékkal nagyobb mezőgazdasági területet használtak, mint 2010-ben. Örömteli, hogy a családi gazdaságok ekkorát tudtak erősödni az elmúlt évtizedben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Benedek Zsolt
2021. március 06. 12:58
Kedves Miniszter Úr ! Vegyék fel a kapcsolatot Longweiba faluval: https://www.youtube.com/watch?v=qhgL27bfnvs
Benedek Zsolt
2021. március 06. 12:54
Kedves Miniszter Úr ! Vegyék fel a kapcsolatot Shibadong faluval: https://www.youtube.com/watch?v=EE-ja8-zN2Q
Benedek Zsolt
2021. március 05. 10:24
Bió, Bió, Bió !!! (Sok, lelkiismeretes munkával és nagy profittal jár. A szegény képzetleneknek gyarapodási lehetőség.) Ui: Egyébként csapjad le őket. Ps: https://hu.wikipedia.org/wiki/Nagy_Istv%C3%A1n_(agr%C3%A1rm%C3%A9rn%C3%B6k)
galancza
2021. március 05. 09:37
Pista! Minden nap, mindenhol el kéne mondanod ezeket a tényeket, és egy kicsit még részletezhetnéd, de csak kicsit hogy közérthető maradjon a mondanivaló. És hívd meg az állami tv-ben fegyőréket és közérthetően cáfold meg az aberrált hazugságaikat. Tudom hogy fegyőréket és fanatik szavazóikat nem lehet meggyőzni, de sok ingadozó szavazót közérthető, nem gőgös stílussal igen. A fix fideszes szavazók kevesek lesznek a győzelemhez országosan és a körzetedben is. Tehát tetszik , nem tetszik meg kell győzni az ingadozókat, akik nagy része szerencsére alapvetően nem liberálbolsi, nem multikulti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!