Két kampány Magyarországon

2021. március 25. 18:47

Migránsok már nem jönnek, Soros is kikopott a nagyérdemű figyelméből, a gender téma pedig nem éri el az átlagos választópolgár ingerküszöbét.

2021. március 25. 18:47
Hajdú Miklós
Népszava

„Mint annyi mindennek árnyalt anyanyelvünkben, a kampány szónak is sok értelme van. Magyarországnak ebben sincs szerencséje. Ugyanis nálunk a járvány leküzdésének időszaka egybeesik a választási kampánnyal, ami hihetetlen roncsolást visz végbe amúgy sem dicsőséges közéletünkben.

A járvány elleni védekezést először a kormány tette a választási kampány fő témájává, aztán ezt a kesztyűt az ellenzék is felvette. A dolog valahol érthető: migránsok már nem jönnek, Soros is kikopott a nagyérdemű figyelméből, a gender téma pedig nem éri el az átlagos választópolgár ingerküszöbét. Marad a kampány másik jelentése, az oltási. Ez azért is felel meg a célnak, mert ebbe jól bele lehet foglalni a »Brüsszellel« folytatott ádáz harcunkat.

Azt hiszem, nincs még egy kormány a világon, amelyik közpénzből fizetett egész oldalas hirdetéseken, táblázatos formában dicsőítette volna magát azért az eredményért, hogy az EU-ban a lakosságszámhoz viszonyított átoltottságban stabilan tartjuk a második helyünket. Jól látszik, hogy ezt a dolgot a kormány – nem függetlenül a sportnak az értékrendjében elfoglalt kiemelt helyétől – egyfajta sportversenynek tekinti, amelyben az ezüstérem is szépen csillog. Ettől még ez az eredmény elismerésre méltó, és csak remélni lehet, hogy a szép számadatok mögött gyakorlati haszon, azaz tényleges védettség is van.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. március 26. 12:22
temegmindenalattvagyvágyaiddal
hátakkor
2021. március 26. 08:54
És az eső sem esik be, mert tető van a fejem felett.
pemete jakab
2021. március 25. 22:01
"...az átlagos választópolgár ingerküszöbét." Azt mostanában leginkább a bevásárlási cech foglalkoztatja.
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. március 25. 20:49
Miklós bácsi! Én olyan kormányról tudok amelyik német és angol nyelvű közéleti magazinokban egész oldalas hirdetéseket és fizetett interjúkat jelentetett meg, majd a miniszterelnöke felállt a parlamenti ülésteremben, és egy ilyen újságot lobogtatva kijelentette, hogy nagy a jólét. Aztán kiürült az államkassza. Az ellenzék nem vett fel semmilyen kesztyűt, hiszen egyetlen pillanatig se kampányolt a C19 elleni védekezés mellett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!