Fegyőr fenyítési programja

2021. március 26. 10:02

Vérszomjas leszámolásra készül a szélsőbaloldali zsebdiktátor.

2021. március 26. 10:02
Megyeri Dávid
Magyar Nemzet

„De még több minden más szuperdemokratikus vívmány is beleférne az első harminc napban a Momentum jogállamiságra kényes menetrendjébe. Például – Gyurcsánnyal versenyezve – leváltanák a politikailag kinevezett Fidesz-kádereket, hogy ne akadályozhassák az új rendszerváltást. Hogy milyen kritériumok mentén és kiket címkéznének annak, az itt is homályban marad. Közmeghallgatásokat tartanának az elmúlt tizenkét év szimbolikus ügyeiről is. Mik lennének ezek?

Az írott párttervben mindenesetre úgy fogalmaznak: »A fideszes bűnözők élő közvetítésben izzadnak majd a parlamenti vizsgálóbiztosok (sic!) és a választók kérdései előtt. Ha nem akarnak eljönni, rendőrök hozzák be őket.« Nem tétlenkednének az akkurátusan jogtisztelő momentumos győzők, új hatalombirtokosok a következő napokban sem. Íme az ige: »Büntetőjogi felelősségre vonjuk az ország korrupt vezető rétegét. A korrupciós bűncselekmények bizonyítékainak megosztását nyomravezetői díjjal fogjuk jutalmazni.« És: »Visszahozzuk a vagyonosodási vizsgálat intézményét: ha egy milliárdos nem tudja megmondani, hogy honnan a pénze, akkor búcsút kell mondani a vagyonának.« Bige László is szerepel a névsorban, ugye? A 444.hu-nak a programbemutatóról szóló tudósítása szerint: »megadóztatnák azokat, akik a Fidesz uralma alatt hatalmas vagyonra tettek szert, és előírnák, hogy mindenkinek tudnia kell pontosan igazolnia a vagyona eredetét«.

Semmit sem bíznának a véletlenre, s nem bíznak senkiben, ezért – ismét a programot idézve – »Őrt állunk a NAV-nál, hogy semmilyen bizonyítékot ne semmisíthessenek meg, és a gyanúsított strómanok a magánrepülőjükkel sem fognak felszállni a repterekről.« Ez pár sorral feljebb még úgy hangzik: »nem fogjuk megengedni, hogy a választások elvesztése után, de még az új kormány megalakulása előtt kilopják az utolsó milliárdokat, eltüntessék az utolsó nyomokat a NAV szervereiről és magánrepülőkön elhagyják az országot«.

Hát így néz ki egy jogállami terv à la Momentum. Már csak az a kérdés, hogy a nyilas számonkérőszék intézménye vagy a rákosista koncepciós perek, ávós rémuralom világa voltak-e inspirálóbb, ihletőbb hatással Fegyőrékre. Attól tartunk, mindkettő egyformán.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Volocsájev nem eshet el
2021. március 26. 18:07
Nehéz megmondani mi az a szint aminél már nincs lejjebb. A korábbi alapvonalat tekintve már több emeletnyi mélységben járunk Az ilyen fickóknak mint a Fegyőr valami földalatti szervezkedésben a helye a normális világban. Radikálballer ''csináljunk ma forradalmat'' kocsmapolitikus
sozlib_abschaum
2021. március 26. 16:20
Normális ember nem veszi komolyan ezt a kis buzit (fegyört)?
Vakfolt
2021. március 26. 12:45
Belovagol Kalamona, meg a Hétszűnyű Kapanyányi Monyók, meghallgatja a népet és igazságot vesz Fehérlófián meg Jánoson. A libsik mindig feje tetejére állítják a valóságot, majd Fegyenccel fogtok ti ifjúbolsik itt ítélkezni? Ne már..
tacsi90
2021. március 26. 11:02
bolsevik propagandista...reméljük 2022 után mosogatni fogsz lölö valamelyik éttermében!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!