Tegnap Karácsony Gergely elfogadta Budapest új településszerkezeti tervét

2021. február 25. 21:30

Örömmel látom, hogy a Galvani híd az új településszerkezeti tervnek is része maradt.

2021. február 25. 21:30
Vitézy Dávid
Vitézy Dávid
Facebook

„A tegnapi napon Karácsony Gergely főpolgármester – a járvány okozta veszélyhelyzet miatt a Közgyűlés jogkörében eljárva – elfogadta Budapest új településszerkezeti tervét.

Örömmel látom, hogy a Galvani híd az új településszerkezeti tervnek is része maradt (a jóváhagyott TSZT 132. oldaláról származik az alábbi térkép). A Galvani hidat érintően mindössze annyi változott, hogy az elkészült tervek szerinti szintbeli csomópontokat a Főváros is átvezette a TSZT-n, ezt a szöveges leírás részletezi is a 131. oldalon.

Ahogy a Telexen folyt hídvita részeként írt cikkemben is írtam: »A Galvani híd kiépítése épp ezért időszerű maradt, a kilencvenes évek óta is folyamatosan szerepel Budapest összes településfejlesztési tervében. A jelenleg hatályos fővárosi településszerkezeti terv is tartalmazza. A dokumentumot egyébként a városvezetés hivatalba lépése óta az elmúlt hónapokban is többször módosították, a Galvani híd benne maradt, s bár a terv jelenleg is felülvizsgálat alatt áll, az épp vitára bocsátott új változatban is ott a híd. A járvány miatti veszélyhelyzet idején a főpolgármester egy tollvonással bármikor kihúzhatná a Galvani hidat a településszerkezeti tervből – szerencsére ilyesmi nem merült fel. Ez viszont következtetni enged arra, hogy a hidat kritizáló felindult városházi posztok és a valós hosszú távú városfejlesztési megfontolások azért nincsenek feltétlenül összhangban egymással.«

Jó hír továbbá, hogy:

- a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia első lépéseként megvalósítani tervezett Déli Körvasút is beépült az új településszerkezeti tervbe, illetve

- a Fővárosi Közfejlesztéseke Tanácsának döntése szerint a BFK előkészítésében készülő új, Szegedi úti felüljáró és rajta a 3-as villamos északi meghosszabbítása is aktualizáltan a TSZT része lett, egyértelművé téve a Főváros támogatását a felüljárós megoldás mellett”.

A korábbi Telex-cikkem itt olvasható: https://telex.hu/.../02/01/hidvita-galvani-hid-vitezy-david

Az új TSZT itt érhető el (nincs rövidebb linkje, elnézést :)): http://budapest.hu/telepulesr.../TSZT/Forms/AllItems.aspx...

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vajda
2021. február 26. 08:27
Örülök, hogy itt a mandin ner- és fidernyák testvéreink egy biboldó, homoszexuális személynek szurkolnak. Remélem, hogy ez nem csak a rokonságának szól :)))
balbako_
2021. február 26. 08:16
Majd hazamegy és Gál Zsír Zoltán megírja, hogy miért nem egyezett bele semmibe. Másfél éve ezt csinálja!
pollip
2021. február 26. 07:11
Nem olyan régen még máshol akarta a hidat.
nemecsekerno_007
2021. február 25. 23:28
Be lehetne már fejezni a rinyálást mert 60 éve öntjük a pénzt Budapestbe a vidék rovására, épp ideje lenne fordítani a trenden. Ez a KariBaba féle hiszti még idegesítőbb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!