Miért nekem kell fizetnem azt, ha te gyereket akarsz?

2021. február 03. 11:10

Miért taszít ki a társadalom csak azért, mert én egyáltalán nem akarok gyereket, nem is szeretem őket, és másét sem vagyok hajlandó eltartani?

2021. február 03. 11:10
Vági Márton
Azonnali.hu

„Kedves gyereket tervező honfitársam!

Kérlek, mielőtt legközelebb védekezés nélkül közösülnél a partnereddel, tedd fel magadnak a fenti kérdéseket. Tedd fel azt a kérdést, hogy tényleg elég tudásod, intelligenciád, pénzed, felelősségtudatod van ahhoz, hogy egy emberi életet rádbízzunk?

Fog ez menni akkor is, ha az adófizetők holnaptól egy forintot sem adnak erre a célra?

Ha igen, akkor hajrá, valószínűleg jó szülő lesz belőled belőletek, és érteket fogtok teremteni a társadalom számára. Ez pedig alapvetően örömteli dolog, ha a társadalom számára hasznos, értékes emberek reprodukálják magukat, azzal mindenki nyer. Ha viszont nem a válasz, akkor csupán a munkanélküli, lumpenprolik fogják újratermelni a munkanélküliek és nyomorgók roncstársadalmát. Utóbbira viszont már kevésbé van szükség, és társadalmi hasznosságuk mérsékelt.

Ha továbbra is ezek a globális trendek folytatódnak, miszerint bárki vállalhat gyereket, a társadalom többi tagja pedig kénytelen-kelletlen el is tartja őket, akkor csupán a munkanélküliek, haszontalanok rétegeit fogja újratermelni az emberiség. Mindezt egy végtelenül túlterhelt, végtelenül túlnépesedett, feszültségekkel teli világban. Tényleg muszáj, hogy mindenki gyereket vállaljon?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 451 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gabbb
2023. május 30. 10:30
Az életet visz tovább a normalitás, gyerekekkel. A selejt élete pedig véget ér önmagával.
Gabbb
2023. május 30. 10:02
Magányos lesz, tele keserűséggel, amikor feldobja a talpát ez a takony. Gondolom, anyukája boldog, hogy nem dédelgethet unokákat. Az ember aki csak magára és a mostra gondol. Kiment Máltára, ne is jöjjön haza, nem a hazája.
Custos Ovium
2022. november 16. 14:39
Kérdezz rá a szüleidnél. Szerintem ők is normális gyereket akartak. Te lettél belőle "munkanélküli, lumpenproli". Próbáld meg az ideológiát feket afrikában terjesztenni. Akkor keveseb bevándorló lesz Európában és már találtunk is egy közös pontot.
VDGy
2021. február 12. 13:43
Küldöm szeretettel: Vukics Ferenc: Bocsássatok meg még Vági Mártonnak is! https://www.szilajcsiko.hu/single-post/bocsassatok-meg-meg-vagi-martonnak-is
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!