A kormány nem hajlandó eltörölni a vállalkozásokat sújtó Parragh-adót

2021. február 08. 15:18

Parragh László szerint ne menjen el vállalkozni az, aki nem tud kifizetni ötezer forintot.

2021. február 08. 15:18
Szél Bernadett
MTI-OS

„A Gazdasági bizottság mai ülésén a Fidesz kitartott a Parragh-adó mellett, és indoklás nélkül leszavazta a kötelező kamarai hozzájárulás eltörlésére vonatkozó törvényjavaslatunkat. Miközben Parragh László az önkormányzatok adóbevételeinek csökkentésére tesz javaslatokat a kormánynak, a saját bevételeiről nem hajlandó lemondani a vállalkozások javára. A kamara tavaly 3 milliárd forinttal sarcolta meg a vállalkozásokat.Parragh László szerint ne menjen el vállalkozni az, aki nem tud kifizetni ötezer forintot.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara adatai szerint tavaly decemberig 600 137 vállalkozás fizette be a hozzájárulást, ami azt jelenti, hogy 2020-ban a kamara 3 milliárd forinttal rövidítette meg a vállalkozásokat. Ennek 10 százaléka került az országos gazdasági kamarához, vagyis 300 millió forint jutott Parragh Lászlónak. Különösen visszatetsző, hogy miközben a kamarai elnök önkormányzati megszorításokra tesz javaslatot a kormánynak, a kamarai hozzájárulást keményen behajtja a vállalkozásokon.

A Tisztességgel és Bátorsággal Magyarországért Szövetség azt javasolta, hogy a kormány törölje el az adók módjára behajtandó kötelező kamarai hozzájárulást, a tavalyi évre vonatkozóan fizesse vissza a beszedett díjakat, és engedje el a tagdíj-tartozásokat. Azt gondoltuk, ez a minimum, amit elvárhatunk az állítólag a vállalkozások érdekeit képviselő kamarától és a magát az adócsökkentések kormányának nevező Orbán-kormánytól. A kormány azonban a vállalkozások helyett Parragh László érdekeit képviselte a mai bizottsági ülésen”.

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
manitowoc
2021. február 08. 20:53
A kamarai tagság önkéntes, így kamarai tagdíjat is csak azok fizetnek, akik kamarai tagok akarnak lenni. A tagdíjakból befolyt összeget kevesellve az MKIK elnökének, derék Parraghnak az a "naccerű" ötlete támadt, hogy meg kell pumpolni a kamarai NEM tagokat. Ezt a "kamarai nyilvántartás szükségessége" ürüggyel gondolta legööögyesebben megvalósíthatónak, vagyis azzal, hogy minden gazdálkodó szervezetet regisztrálni kell - amit ugye, csakis "regisztrációs díj" megfizetése ellenében csinál a kamara. Igenám, de a kamarai NEM tagokat sajnos, csak egyszer lehet a nyilvántartásba regisztrálni. De az ööögyes Parragh ezt is megoldotta: a regisztrálást követően a kamarai NEM tagok évente kötelesek "kamarai hozzájárulást" fizetni. Továbbá: "A meg nem fizetett kamarai hozzájárulás KÖZTARTOZÁS. A kamarai hozzájárulás meg nem fizetése esetén azt az állami adóhatóság adók módjára hajtja be." És kész... Szél Bernadettnek pedig igaza van.
Illieral
2021. február 08. 20:37
Még annyit, hogy amikor Parragh kibulizta ezt a semmit, ezt a regisztrácis díjat, amiért nincs semmi ellentételezés, és semmit sem csinálnak érte. Útán pár hónapra rá egy sok 10 millióért bérelhető belvárosi irodaházba költöztek. Én azt sem értem ez Viktor miért hagyja? Kamú szervezet az egész. És tényleg soha egyetlen oldal érdekét nem képviselték. Egy szarfaszú élősködő geci és van ilyen még az országban vagy 1000. De minek, mit ad hozzá bármihez is?
Bájron
2021. február 08. 20:21
Berni már megint butuska vagy!
akiaki
2021. február 08. 19:15
szélgyeltelen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!