Ez az alku Orbán Viktor és nem a magyar emberek érdeke

2020. december 10. 07:54

Zavartalanul lophatná tovább a magyar kormány az uniós pénzt.

2020. december 10. 07:54
Szél Bernadett
Facebook

„Sajtóhírek szerint megszületett a Merkel-Morawiecki-Orbán alku, egy meglehetősen elvtelen alku. Orbán Viktornak csak egy dolog számított: a választások előtt semmi se veszélyeztesse az uniós kifizetéseket. A kiszivárgott alku értelmében ettől jó eséllyel nem is kell tartania: ha egy tagállam megtámadja a jogállamisági rendeletet az Európai Unió Bírósága előtt, akkor a bíróság döntéséig nem alkalmazhatóak a szankciók. Magyarul az akár több éves per lezárultáig zavartalanul lophatná tovább a magyar kormány az uniós pénzt, a kifizetések felfüggesztésétől nem kellene tartania. Ha pedig mondjuk a 2022-es választások után születne meg a bírósági ítélet, ami zöld utat adna a szankciók alkalmazásának, az új kormánynak kellene szembenéznie a fideszes korrupció minden következményével. Ez így ebben a formában teljesen elfogadhatatlan, és kizárólag Orbán Viktor, nem pedig a magyar emberek érdeke.

A magyarok érdeke az, hogy a NER-es oligarchák többszörösen túlárazott és legtöbbször felesleges beruházásai helyett végre a magyar társadalom profitáhasson az uniós pénzekből. Ennek pedig egy garanciája van: ha van egy olyan erős jogállamisági mechanizmus, ami kellő gátat szab a további lopásoknak.

Azt üzenjük a holnap kezdődő uniós csúcs résztvevőinek, hogy Orbán Viktor nem a magyar embereket, hanem saját hatalmi érdekeit képviseli. Nem álltunk mögötte a vétóban és nem állunk mögötte most az alkuban sem. Olyan azonnal alkalmazható jogállamisági mechanizmust akarunk, ami biztosítja, hogy az uniós pénzek oda kerülnek, ahová valók: a magyar emberekhez. Nemcsak a mi érdekünk ez: minden uniós adófizetőnek tartoznak azzal, hogy nem egy korrupt illiberális rendszert finanszíroznak a pénzükből.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felvidéki MAGYAR
2020. december 11. 06:03
Hülye hazaáruló pics@!
overall
2020. december 10. 19:07
El nem tudom képzelni, hogy milyen "magyar emberek"-ről povedálsz.
makapaka2
2020. december 10. 19:04
Csak ezt az unalmas hazug mantrát tudod fújni, Szél, te szerencsétlen?
Kanmacska
2020. december 10. 17:02
Lophat? Lopott nekünk egy új központi kórházat, 170 új vasúti járatot, egyedülálló családtámogatást, béremeléseket, de nem is sorolom. Ha így lop, lopjon még vagy három-négy cikluson át. Te meg Bernadett, le vagy szarva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!