Közgazdászok: Nem lesz hamar vége a koronaválságnak az Egyesült Államokban

2020. szeptember 07. 19:04

Az amerikai gazdaság továbbra is lejtmenetben van és nagy az esélye egy hosszú, elhúzódó recessziónak – figyelmeztetnek amerikai közgazdászok.

2020. szeptember 07. 19:04
null
Takács Zsolt

Az amerikai National Association of Business Economists (NABE) tagjainak fele szerint a gazdaság 2022-ig nem tér vissza a válság előtti szintre (GDP-ben mérve) és ugyanezt prognosztizálják a munkaerőpiac esetében is. A megkérdezett 235 közgazdász 80 százaléka lát 25 százalékos esélyt egy W-alakú recesszióra, ami azt jelenti, hogy a kilábalás megtörik és újabb visszaesés jön.

Washington példa nélküli mentőcsomagot bocsátott ki a gazdasági hatások enyhítésére, de

a megkérdezett közgazdászok 40 százaléka szerint a kormány nem tett eleget,

míg 37 százalékuk gondolja úgy, hogy a vírusra adott gazdasági válaszok megfelelőek voltak. A fennmaradó 23 százalék pedig azt gondolja, hogy a kormány csomagja túlzó volt.

A megkérdezettek 62 százaléka szerint a demokrata jelölt, Joe Biden jobb lenne az amerikai gazdaságnak, mint Donald Trump.

(Borítókép: MTI)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!