Leopardokkal a haderő modernizálásáért

2020. július 29. 15:31

2019 eleje óta folyik a honvédelmi tárca, a honvédség parancsnoksága és a Honvéd Vezérkar átalakítása.

2020. július 29. 15:31
Gyarmati István
Magyar Nemzet

„2019 eleje óta folyik a honvédelmi tárca, a honvédség parancsnoksága és a Honvéd Vezérkar átalakítása. A 2018. évi CX. törvény értelmében a Honvéd Vezérkar kivált a Honvédelmi Minisztériumból, egyesült az Összhaderőnemi Parancsnoksággal, aminek eredményeként létrejött a Magyar Honvédség Parancsnoksága. Mint annyi minden ebben az országban, ez sokakat arra késztetett, hogy véleményt nyilvánítsanak az ügyben. Ez alapvetően jó dolog, és még akkor se helyes elnyomni a véleménynyilvánítást, ha abban hozzá nem értést, ne adja isten, rosszindulatot vagy éppen pártpolitikai elfogultságot vélünk felfedezni. Ezen írásnak sem az a célja, hogy kinyilvánítsa az egyedül üdvözítő megoldást, inkább arra törekszünk, hogy megvilágítsuk a változtatások hátterét, és esetleg további finomhangolást javasoljunk.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter egy interjúban így foglalta össze a változások lényegét: »Egy minisztériumot kell létrehozni, olyat, amely képes a Magyar Honvédség irányítására, a feltételek megteremtésére, a rendelkezésre álló javak szakszerű, törvényes felhasználására – tehát kontrollszerepet is ellát –, továbbá szükség van egy erős magyar honvédségi parancsnokság létrehozására. Külön kell választani a politikai irányítást végző szervet a katonai végrehajtástól.«

Mit is mond itt a miniszter?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. július 29. 18:00
Tengernyi pénz a levesbe.
nemecsekerno_007
2020. július 29. 16:08
Ez szakmai kérdés. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!