Tóth László én vagyok – Válasz Élő Anitának

2020. április 29. 18:26

Hízelgő rám nézve, hogy úgy tüntet fel, mint aki titokban hátulról mozgatja a magyar egészségügy szálait.

2020. április 29. 18:26
Tóth László
Vendégszerző

Március elején második alkalommal jelent meg egy egészségügy aktuális helyzetét elemző írásom a Mandiner online felületén.

Az első cikkemet még öt éve, 2015. március 15-én közölték – ez be is volt linkelve a második, minap közölt írásba. Mindkét írás Orbán Viktorhoz szóló nyílt levél formájában ad nem titkoltan szubjektív, de az egészségügyet belülről látók helyzeti előnyével írott elemzést. 

Második nyílt levelem számos aktualitását a koronavírus-járvány berobbanása elsöpörte, fenekestől forgatta fel az egészségügyet (is), és egészen más kérdések kerültek az érdeklődés homlokterébe. Irományom tartalmáért természetesen továbbra is vállalom a felelősséget, beleértve azt a véleményemet is, hogy az általam továbbra is tisztelt Kásler Miklós helyett Merkely Béla rektor úr hatékonyabban tudná irányítani az egészségügyet, különösen egy önálló minisztérium élén. 

Ezt követően, 56 nappal később jelent meg a Válasz Online járványhelyzetet elemző nagyívű cikke, ami  a következő felütéssel kezdődik:

„A járvány elején egy kormánylap névtelen szerzője Kásler Miklós lemondatását kérve Merkely Bélát, a Semmelweis Egyetem rektorát ajánlja miniszternek.”

A „kormánylap” a Mandiner, a „névtelen szerző” pedig én vagyok, Tóth László, ez a nevem, ahogy az eddig közölt két cikkemnél is meg voltam nevezve.

Kedves (kétségek közt) Élő Anita!

Valójában hízelgő rám nézve, hogy úgy tüntet fel, mint aki titokban hátulról mozgatja a magyar egészségügy szálait. 

Mégis, kétségeit el kell, hogy oszlassam – én egy a Fideszhez és a kormányhoz soha, semmilyen szálon nem kötődő, gyakorló baleseti és ortopéd sebész főorvos vagyok! Ezért vagyok a kis profilképen is maszkban, nem azért, hogy megtévesszem. (Még ha Zorró maszk lett volna…)

Ezek után csak két kérdés merül fel bennem:

Vajon nem veszélyezteti a hiteles újságírást, amikor pár másodperc alatt ellenőrizhető a saját nevét használó szerző kiléte, de önök mégis névtelen szerzőről írnak?

Vajon miért nem hiszik el az önmeghatározásuk szerint nem napi pártpolitikai csatározásokra összpontosító Válasz Online-nál, hogy egyszerűen valaki ír egy (két) véleménycikket, és azt a Mandiner egyszerűen lehozza?

dr. Tóth László
Baleseti és ortopéd sebész főorvos
Békés megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórháza

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. május 02. 09:59
KEDVES ÉS TISZTELT DR. TÓTH LÁSZLÓ FŐORVOS ÚR! LÁM-LÁM "ILYEN" A FIDESZELLENES MÉDIA!!! ÉLŐ ANITA UJSÁGIRÓ VAGY AKÁRKI KONTROLL ÉS ELLENŐRZÉS NÉLKÜL GÁTLÁSTALANÚL BEMÓSZEROL--"NÉVTELEN SZEZŐ"-NEK TITULÁLVA--TISZESSÉGES, A JÁRVÁNY FRONTJÁN MA IS KÜZDŐ BECSÜLETES-TISZTESSÉGES ORVOSOKAT. UGYANEZT CSINÁLJÁK ŐK--A BALLIBEK--DR. MÜLLER CECILIA ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS ASSZONNYAL IS, AKI LÁTÁSTÓL-VAKULÁSIG DOLGOZIK ÉS KÜZD(!!!!)--GÚNYOLJÁK-CIKIZIK-BÁNTJÁK GONDOLKODÁS NÉLKÜL. ILYENEK ŐK!!!!
121212
2020. április 30. 13:18
"Vajon miért nem hiszik el az önmeghatározásuk szerint nem napi pártpolitikai csatározásokra összpontosító Válasz Online-nál, hogy egyszerűen valaki ír egy (két) véleménycikket, és azt a Mandiner egyszerűen lehozza?" Tehát itt az történt, hogy ücsörgött otthon, Gyulán a híres-neves Tóth László, akinek 5 éve már megjelent egy véleménycikke, és arra gondolt, hogy elküldi a mandinernek a javaslatát, hogy Káslert váltsák le, és ültessék a helyére Merkely Bélát. A mandiner pedig lehozta, mert itt hetente tesznek javaslatot különböző miniszterek lecserélésére, hol Rajcsányi, hol Szilvay, nincs a dologban semmi különös. Köszönjük, most már minden tiszta.
Horst_Tappert
2020. április 30. 12:53
Élő a tipikus példája annak, amikor valaki eladja az elveit és kurvának áll, majd amikor a fejére olvassák, akkor önvizsgálat helyett megsértődik és onnantól csak mocskolódni és hazudni tud. Volt alkalmam vitázni vele egy másik témában, amikor belinkeltem a bizonyítékokat, akkor hirtelen nagy kuss lett, azóta is válaszol... Kár érte, bár ilyen mocskosan és hazugon pont jó baloldalinak.
atila68
2020. április 30. 07:12
Majd '@Keresztény családapa' megmondja, hogy ki a hiteles, és ki nem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!