Orbán az önkormányzatoktól elvett pénzből tenné még gazdagabbá a multikat

2020. február 06. 13:41

Ezzel ismét bebizonyította az Orbán-kormány, hogy anyagilag el akarja lehetetleníteni Budapestet és a többi szabad várost.

2020. február 06. 13:41
MSZP
MTI OS

„Az Orbán-kormány adóparadicsommá tette hazánkat a multik számára, amelyek így rengeteg pénzt keresnek, de alig adóznak. Most pedig arra készül, hogy a helyi iparűzési adó számításának átalakításával tovább támogassa a nagyvállalatokat.

Azzal, hogy az értékcsökkenés levonható a helyi iparűzési adóból, a Fidesznek kettős célja van, egyrészt így akár több tízmilliárd forinttal is megrövidítheti az önkormányzatokat, másrészt pedig továbbra is kiszolgálja a multikat. A tőkét kiszolgálja és az arra rakodó költségeket csökkenti, de a magyar emberek bére nem érdekli, annak a költségeit nem csökkenti.

Ez a lépés, amivel az önkormányzatoktól elvett pénzt a multiknak adják, nem több mint egy kicsinyes bosszú azoktól, akik nem tudnak beletörődni az októberi választási vereségükbe.

Ezzel ismét bebizonyította az Orbán-kormány, hogy anyagilag el akarja lehetetleníteni Budapestet és a többi szabad várost. Ugyanakkor egyben ismét hitet tesz a nagyvállalatok mellett, a magyar dolgozók ellenében, akik egy emberként követelik a tisztességes fizetéseket, mivel nekik jut a legkevesebb bér a visegrádi országok közül.  

Orbán Viktor bosszúvágya miatt nem érheti veszteség a városok, falvak lakóit! Az MSZP szerint nem a multik kedvezményeit kell növelni, hanem a bérekre rakodó költségeket kell csökkenteni.”

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2020. február 07. 19:21
10 év alatt másfélszeresére nőtt az állami vagyon https://pestisracok.hu/tiz-ev-alatt-masfelszeresere-gyarapodott-az-allami-vagyon/
Krupp Skya
2020. február 07. 15:32
Az MSZP-sek amikor hatalmon voltak a nyugdíjasoktól elvett pénzt adták oda az kurva édes anyuknak, hogy meg baszhassák őket. :)))))))))))))
nagy eszter
2020. február 07. 12:54
Tényleg a multiknak kedvez a kormányzat, azért vetett ki rájuk jónéhány adót. Így pl. az RTL - nél a reklámadó.
áfonya
2020. február 07. 12:40
Közpénzből költekezett saját célokra a szombathelyi baloldali média cégvezetője. Botrányos történetet tárt fel egy felügyelőbizottsági vizsgálat a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kftnél. A baloldal által kinevezett ügyvezető, Halmágyi Miklós a cég bankkártyájával rendezte édesanyja temetésének költségeit tavaly októberben, a pénzt pár nappal később visszafizette. Nem sokkal ezután a számlák tanúsága szerint valakivel egy siófoki wellnesshotelbe utazott, ahol egy állítólagos konferencián vett részt. A rendezvénynek hivatalos nyoma nincs, Halmágyi szerint ez egy informális konferencia volt. Tavaly november végén szintén közpénzből rendezett egy hotelszámlát, ugyanis egy budapesti rendezvényen kolléganőjével vett részt. Az ellenzéki polgármester vizsgálatot rendelt el. https://magyarnemzet.hu/belfold/kozpenzbol-koltekezett-szombathely-baloldali-media-cegvezetoje-7752590/?fbclid=IwAR0fSSzlQs69cApRXHX9nhST9ctrTUel0IM6m6CPDuuBsUCXwg-_X-NO4oc
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!