Élen jár a Momentum az európai „Green Deal” elfogadtatásában!

2019. december 11. 14:26

Rengeteg egyeztetésen, kompromisszumon, illetve olykor vitáig fajuló tárgyaláson vagyunk túl, de erőfeszítéseink azt hiszem nem voltak hiábavalók.

2019. december 11. 14:26
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Az Európai Bizottság ma bemutatta a klímakatasztrófára adott válaszát. A Green Deal elnevezésű javaslatcsomag arra hivatott, hogy az éghajlatváltozás hatásait és kiváltó okait csökkentő intézkedéseket összegyűjtse, ezáltal biztosítva, hogy 2050-re Európa első nagyhatalomként klímasemlegessé váljon. A most közzétett ígéretek papíron nagyon jól mutatnak, a valódi kérdés persze most is az, hogy milyen hatékonyan tudjuk megvalósítani az Európa zöldítését célzó terveket. Egyvalamit személyesen is meg tudok ígérni: EP-képviselőként a folyamat minden állomását szorosan követni fogom, ha kell, emlékeztetve a Bizottságot ígéreteik betartására.

A Megújuló Európa első és mindeddig egyetlen Európai Parlamenti frakcióként rendelkezik saját állásponttal a “Green Deal” csomagot illetően. Külön öröm, hogy frakciónk álláspontját Pascal Canfin francia képviselőtársammal közösen jegyezzük, amit végül ellenszavazat nélkül támogattak a kollégáink. Részletes javaslatokat dolgoztunk ki a műanyagok felhasználásának szabályozására, a digitális technológiák zöldítésére, az óceánok további védelmére, valamint a körkörös gazdaság erősítésére vonatkozóan. De szigorításokra számíthatnak a súlyosan szennyező tengerjáró hajók és a rengeteg szemetet produkáló textilipar is, miközben elvárjuk, hogy 2030-ra az élelmiszerhulladékot is legalább 50%-kal csökkentsük.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazsu
2019. december 13. 17:19
Ó, kedves Katalin, hiába lesz Európa klímasemleges, ez nem fogja a Földet megmenteni, ha a nemzetközi nagyvállalatok, Kína, USA, stb. továbbra is szennyezni fog. Márpedig a Föld megmentése a cél, nem?
írmag
2019. december 12. 19:58
Eddig ami nektek bejött az a Schwarz Gescheft! Grűn?
Héja
2019. december 12. 17:07
A kis nőcske gátlástalan hazudozásban utolérte Furcsányt. "Számtalan vitán, egyeztetésen vagyunk túl..." Gyöngyösi szerint a vitára 22 EP képviselő volt kíváncsi. 751-ből 22 (huszonkettő). Vagyis cca 3 %-uk.
Bástyaelvtárs
2019. december 12. 13:24
Hajrá Katica Remélem meg is fog valósulni. Ennek kontroljára nem tudom ki ven-e dolgozva vmi, vagy esetleg vmi megvalósulási agenda fel lett -e állítva.... A lényeg , h nyomjátok az ügyet !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!