Vekerdy Tamás emlékére

2019. október 09. 11:07

Bátor ellenfele volt annak a politikának, amely az oktatásban a legfontosabbnak a hatalom kiterjesztését állította.

2019. október 09. 11:07
Magyar Szocialista Párt
MTI-OS

„Egész életében a gyermekek jövője volt számára a legfontosabb. Minden gondolatában, minden megnyilatkozásában, szervező munkájában arra törekedett, hogy szabadgondolkodású, kritikus és kreatív környezetben nőhessen fel és tanulhasson a legfiatalabb nemzedék. Számos tanulmányban, előadásban mondta el és fejtette ki ennek részleteit. Megvolt az az egyedi képessége, hogy mindenkit tudott tanítani, az egyszerű érdeklődőtől a szakmabeli professzoron át a miniszterig, és számosan, sokan közülünk tanultunk is tőle.

Kritikus volt minden kormánnyal szemben, minden oktatásirányítással kapcsolatban, de alapjaiban azzal a felfogással értett egyet, amely a közoktatás középpontjába a gyermek, a diák mindenekfelett álló érdekét helyezte. Tagadta és bátor ellenfele volt annak a gyakorlatnak, annak a politikának, amely az oktatásban a legfontosabbnak nem a gyermek jövőjét, hanem a hatalom kiterjesztését állította.”

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gingchantops
2019. október 12. 10:43
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
nobusup
2019. október 10. 17:05
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Peter8811
2019. október 09. 20:16
Neki is ütött a vekker.
Hotten Totta
2019. október 09. 16:36
Vekerdy Tamás mérhetetlen, máig ható károkat okozott a nevelésben, úgy az iskolákban, mint a szülőknél. Több generáción át a fő megmondónak számított, senki mást oda nem engedve. Szószólója volt annak, hogy a gyerekeket nem szabad tényanyaggal "megterhelni", követelni tőlük sem tudást, sem fegyelmet. A nevezetes 2009-es óvodai nevelési programot szakértőként legitimizálta. Ha 2010-ben nem történt volna politikai váltás, amely azonnal hatálytalanította ezt a rendeletet, akkor ma már ugyanolyan helyzetben lennénk a gyermekeinket tekintve, mint a "fejlett" nyugat. Azt viszont teljes nemzedékeknél sikerült elérnie, hogy a gyerekek nem ismertek/nek tiszteletet, tanulást, helyes viselkedést, mert nekik semmi sem kötelező és mindent szabad. Ezt a tanító pedagógusok nap mint nap tapasztalták/ják. Azok a szülők verik most a tamtamot az iskola ellen a neveletlen gyerekeik miatt, akik bedőltek Vekerdy tanácsainak. Vekerdy évtizedeken keresztül volt az egyetlen fő nevelési szakértő az országban, a baloldali politika ideológiájával megtámogatva. Az ő kártékony hatása 2 nemzedéken biztosan látszik (a követelőző, lusta, hazátlan, tiszteletlen nemzedékek). Nem tudom, valaha is sikerül-e ezt a kárt helyrehozni. Nyugodjék mostmár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!