Az abortusz megítélése az iszlámban

2019. július 10. 01:05

A megfogant magzat, ha Allah akarja kilenc hónap után emberként megszületik, így ugyanúgy megilleti őt az élethez való jog mint az összes többi embert.

2019. július 10. 01:05
Kovács Miklós Ahmed
Facebook

„Allah a Kegyelmes és Irgalmas nevében.

»Őt illeti az óra tudása. És a gyümölcs nem jön elő a burkából, és egyetlen nő sem fogan meg vagy szül, csak az Ő tudtával« (41:47)

»A vagyon és a gyermekek az evilági élet ékességei.« (18:46)

»És ne öljétek meg a gyermekeiteket a szegénységtől való félelemből. Mi gondoskodunk róluk és rólatok, Bizony, a megölésük nagy bűn.« (17:31)

A Magasságos Allah kegyben részesítette az embert, és az emberi életet, az emberi élet kioltása pedig a legsúlyosabb bűnök között van. Így az abortusz, vagyis az élő magzat meggyilkolása szintén tilos és hatalmas bűn. Onnantól kezdve, hogy a magzat megfogan élőnek számít, még akkor is, ha a lelkét csak a fogantatás után négy hónappal kapja meg. Minden vallásjogi vélemény egyet ért abban, hogy a megfogant magzat, ha Allah akarja kifejlődik, majd kilenc hónap után emberként megszületik, így ugyanúgy megilleti őt az élethez való jog mint az összes többi embert.

A vallás tudósai abban az álláspontban jutottak közös döntésre, hogy az abortusz csakis abban az egy esetben végezhető el, ha a terhesség az anya életét veszélyezteti. Ezt komoly orvosi vizsgálatoknak kell igazolnia.

Nem csak a klinikán orvos által végzett abortusz számít magzatgyilkosságnak, hanem az is, ha az anya nem akarja a gyereket és "házilag" próbál véget vetni a terhességnek gyógyszerekkel, extrém megerőltetéssel, vagy bármi olyannal ami a magzat szándékos halálát okozhatja.

Az iszlámban csakúgy mint a többi egyistenhívő könyves vallásban a paráznaság, vagyis a házasságon kívüli nemi érintkezés tilos. Ebben a tiltásban rejlő egyik bölcsesség többek között az, hogy mire egy pár eljuthat addig, hogy gyereket nemzenek, a házasság kötelékével meglegyen mindkettejükben a kellő felelősség és a kellő háttér a gyermek vállalásához.

Napjainkban a magzatgyilkosság pont azokban az országokban terjedt el nagy számban, ahol a hit és a vallás mind kevesebb szerepet játszik az emberek mindennapjaiban, és elterjedt a paráznaság és a szexuális szabadosság.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Futrinka
2023. június 15. 15:53
Kövezni bezzeg lehet
Senye Péter
2019. július 11. 07:24
Onan esetében az élő magzat meggyilkolásán is túlmenő túlmenő tiltás történt.
Timur Link
2019. július 10. 12:52
Ez nem iszlám propaganda a Mandiner részéről, hanem előremutató szemlézés azoknak, akik annyira szeretnék a muszlim bevándorlókat befogadni. Éppen azok lennének, akik az abortuszt is támogatják, DE a kettő üti egymást! Vagy iszlám, vagy abortusz pártolás.
írmag
2019. július 10. 12:01
Ahmed, Magyarország keresztény ország, még akkor is, ha veled együtt sok, felfogás képtelen, hazaáruló állampolgára is létezik. Lehet továbbhaladnod!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!