Migránsok

2019. június 25. 11:24

Számos történetet lehetne elmondani nálunk megtelepedett bevándorlókról.

2019. június 25. 11:24
Szentgyörgyi Zsuzsa
Népszava

„Végre-végre végezvén, bánatomban, és mert már dél is jócskán elmúlt, bementem egy frissen sülteket áruló étkezdébe. A kiszolgáló helyiség mögött, üveggel elzárva, a konyhában három férfi ügyködött. Két magyar és egy éjfekete bőrű ember. Egyébként ő volt a szakács, a másik kettő kisegítő munkákat végzett. Amíg várakoztam, barátságosan integetve köszöntöttük egymást a szakáccsal. Elkészült a frissen sült, hozzá a nagy adag saláta. Hozzáláttam. Mindkettő remek volt! Kitűnően fűszerezett és nagyszerűen elkészített étkek. Amikor távoztam, ismét barátságosan integettünk egymásnak: egy vendég és a szakács. Egy fekete és egy fehér magyar.

Rendszeresen járok egy magánorvosi rendelőintézetbe. Minden évben kötelező náluk a hasi ultrahang. A műszernél a doktor kedvesen köszönt, persze én is. Van-e panaszom, kérdi szép magyar nyelven. Már miért ne kérdezné magyarul? Mert a doktor is Szomáliából jött, bő harminc éve, hogy itt végezze az egyetemet. És itt maradt egy szép magyar lány kedvéért, aki azóta a felesége, három gyermekének édesanyja.

Nyilván még számos hasonló történetet lehetne elmondani. Nálunk megtelepedett bevándorlókról, mai undok szóhasználattal: migránsokról. E két férfi történetesen messzi Afrikából. Akik hasznos polgáraink. Vajon működne-e a gyorsétterem szakács nélkül? Ahová érdemes vissza-visszatérni, mert olyan kiválóan készíti az étkeket. Vajon lenne-e orvos a diagnosztikai készülék mellett, miközben honfitárs doktoraink sorra hagynak el minket? Aki ráadásul nagyon szép magyarsággal kommunikál a páciensekkel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
justiceforhungary
2019. június 26. 09:44
neked csak a magyar a migráns a több mind rokonod
Megtalálta
2019. június 25. 22:37
Először is nyilvánvalóan hazudik. Nálunk is van egy fekete fickó, ő a tulajdonosa egy gyógyszertárnak, de ezzel itt vége is. Nincs mindenhol egy dísznéger, mint anno a hollywoddi filmekben, ahol a 80-as évekre minden rendőrfőnök fekete lett. Másrészt ez a fickó nem illegális határátlépő volt, nem egyike egy milliós tömegnek, aki a mi akaratunk ellenére idejött, mert azt gondolta, hogy neki ez jár.
puszika
2019. június 25. 22:11
Tisztelem a korát kedves Zsuzsa! De azért veszem a bátorságot és csupán egy mondattal megpróbálom felhomályosítani. AZ A KEDVES ORVOS/aki szomáliai/HITELES OKMÁNYOKKAL BIZONYÍTOTTA,HONNAN JÖTT ÉS MIÉRT!!! A többit gondolja hozzá,mert aki így érkezik az bármi lehet nálunk még diagnosztizáló orvos is!!!
IV. Fawkes
2019. június 25. 21:27
Na végre. Ez a néni is a méltó helyére került. Vén szattyánbőr hülye komcsi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!