Jóvátétel

2019. április 14. 14:41

Hogy aztán a rengeteg néger mit csinált a kitűnő műintézményben, mielőtt eladták őket, az nem derül ki a közleményből.

2019. április 14. 14:41
Aristo
Pesti Srácok

„Olvasom, hogy a tudomány messzire fénylő világítótornyában, a Georgetown Egyetemen a hallgatók kezdeményezték egy, az egyetem volt rabszolgáinak kártérítését célzó pénzügyi alap létrehozását. Az intézmény ugyanis szinte a minap, 1838-ban, rabszolgákat adott el Louisianába – »le a folyón«, ahogyan Harriet Beecher Stowe mára többé-kevésbé betiltott regényéből ismerjük a szakkifejezést – hogy így fizesse ki az adósságát. Nem is kevés humán erőforrásról van szó, szám szerint 272-en voltak az érintettek.

A hír olvastán vált világossá számomra az egyetem csúf rabszolgatartó múltja. Hogy aztán a rengeteg néger mit csinált a kitűnő műintézményben, mielőtt eladták őket, az nem derül ki a közleményből. Lehet, gyapotot termeltek vagy füvet nyírtak, ám a szellemi színvonalat elnézve – melyben belépéskor rendszeresen meg szoktak botlani – talán tanítottak is. Gondolom felárat is kértek a roppant művelt, egyetemi múlttal rendelkező munkaerőért. Mindezt figyelembe véve a kártérítés jogosnak tűnik, hiszen óriási életminőség-különbség van az egyetemi lébecolás és a gyapotszedés között, az előbbi javára. A négereknél oly gyakori weltschmerz esetén órákat ki lehet hagyni, a gyapotot nem.

A hír hallatán két kérdés vetődik fel. Az első, hogy miképpen jutottunk idáig, a második pedig, hogy hová vezethet ez a továbbiakban. ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
karaulu
2019. április 15. 10:51
Elég undorító egy cikk. Az az alapkérdés, hogy helyes-e egy másik embert rabszolgasorban tartani.
atila68
2019. április 15. 08:22
Aki hazaköltözik az kapjon kártérítést. Megkérdezném mondjuk Obamát, aki nyolc évig dolgozott zöld kártya nélkül a Fehér Házban.
Valodi
2019. április 14. 23:47
"Lehet, gyapotot termeltek vagy füvet nyírtak, ám a szellemi színvonalat elnézve – melyben belépéskor rendszeresen meg szoktak botlani – talán tanítottak is." - höhöhö.... De leginkább szavaztak! Újsághír: (a 442 lakosú) "...Csenyéte a legszegényebb magyar falu, 100%-ban cigány lakossággal. A 116 érvényesen szavazóból 86-an a Fideszre, 30-an az MCP-re szavaztak. A csenyéteieket ...nem érdeklik a politikai programok, sem a polgári társadalom állapota, a demokrácia eszméi. ... „A migránsok azok nagyon veszélyesek, hallottuk a híradóban” – mondja a kerítés mellett álló fiatalember. Így gondolják a Rákóczi utcában is." Ha ők egyszer elindulnak a migrácsellenes, fehér Vezér után, minden áruló, soroslipsibérenc tüncikéző belpesti kígyóvállú genderbuzi Szögi Lajosra változtathatja a nevét!
pemete jakab
2019. április 14. 21:17
"Hogy aztán a rengeteg néger mit csinált a kitűnő műintézményben,... az nem derül ki a közleményből." Mondjuk arra sem sikerült választ kapnunk, hogy pl. Palkovics milyen tudományos munkát végzett havi 800 000-ért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!