Haladtunk vagy tolattunk? – 2018 és a nőjog

2019. január 04. 22:41

A karhatalom nem tűr meg egy évtizedek óta jól működő társadalomtudományi diszciplínát, amely a kormányzati propagandával ellentétben nem a nemek eltörlésével foglalkozik.

2019. január 04. 22:41
Farkas Edina Lina
WMN

„Antoni Rita azt mondja, hogy 2018-ban nem történt a nők egyenjogúságát előmozdító politikai lépés, szerinte inkább a visszacsapás korszakát éljünk helyi szinten és globálisan is. »Ennek legkárosabb eleme a »genderideológiai« pánik Magyarországra való begyűrűzése« – magyarázza az aktivista, utalva az augusztusi eseményekre, amikor a kormány egy tollvonással megszüntette a genderszakot.

Vagyis a karhatalom nem tűr meg egy évtizedek óta jól működő társadalomtudományi diszciplínát, amely a kormányzati propagandával ellentétben nem a nemek eltörlésével foglalkozik. Sokkal inkább a társadalmi nemi szerepek mintázataival, illetve a nemek közötti különbségek módszertanilag is jól alátámasztott vizsgálatával, a férfiak és nők viselkedését, társas kapcsolatait, az ezekhez kötődő jelentéseket, a nemekhez kötődő szerepeket és elvárásokat kutatja. Az eredmények pedig vélhetőleg a magyar kormány számára is hasznosak volnának, hiszen a társadalmi nemekkel kapcsolatos társadalmi problémák és egyenlőtlenségek a magyar társadalomban nagyon is létező és megoldásra váró gondokat jelentenek.

Gondoljunk csak a nemek között egyenlőtlenül eloszló otthoni munkára, a férfiak és nők között tátongó bérszakadékra, a kevés női vezetőre, az óvodai, bölcsődei elhelyezés nehézségeire, az atipikus munkahelyek hiányára, és még hosszan folytathatnánk a sort.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1000bocs
2019. január 07. 12:45
"Gondoljunk csak a nemek között egyenlőtlenül eloszló otthoni munkára..." - Jah, ma is egyedül építettem a kerítést. Ideje lenne tenni valamit, mert a tüzifát is én termeltem be, ami bizony több tonna megmozgatása... "a férfiak és nők között tátongó bérszakadékra,..." - amiről már évtizedek óta tudjuk hogy kamu, sőt az Egyenlő Bánsámód Hatóság sem talált erre nálunk nyomot. Pedig három évig nagy erőkkel keresték... "... a kevés női vezetőre,..." - az elenzéki képviselőnőink nemrég demonstrálták képességeiket. Ami csuppán alátámasztotta azt amit mindenki tud aki nők között, főleg aki női vezető alatt dolgozik. Egy szó, mint száz. Szeretném ha a nők is legyenek egyenlőek. Tehát ne menjenek hamarabb nyugdíjba, végezzék a legnehezebb munkákat aminek következtében hamarabb elhasználódnának és végre nem a férfiak halnának meg sokkal hamarabb, a bíróságok válások során ne a nőnek kedvezzenek... Kamu, kamu, kamu. Ennyit az évtizedek óta működő tudományotokról. Egy illúziót támasztotok alá légbőlkapott elméletekkel, és megsértődtök azon ha ezt a társadalom józanabbik fele lenéző mosolygással fogadja. By the way: a világ fegyveres alakulatainál, ahol a nőket be kelett tenni a harcoló katonák közé mindenhol le kell szállítani a felvételi szinteket hogy beférjenek valahogy. A női sportolók életének munkáját teszi tönkre az, ha megjelenik a sportágukban egy férfiból nővé alakított torszülött, aki - mivel biológiailag férfi, csak a balosok agyában lesz nő a férfiból - férfiként a férfiak között nem biztos hogy sikeres lett volna, de férfiként a nők között tarol. A nő sportolók egész életükben a belüket idolgozzák hogy a legjobbak legyenek, de egy politikai döntés miatt hirtelen olyan helyzetbe kerülnek hogy akár abba is hagyhatják... Ezt is tanítják a genderszakon? Mert ez a valóság.
fogas paduc
2019. január 07. 09:38
Az isztambuli egyezményhez: https://www.hirstart.hu/hk/20180821_szexualis_zaklatassal_vadoljak_asia_argentot_a_metoo_egyik_arcat_is Engem pl megmitúzott a Sandra Bulloc ( Na jó, lehet, hogy nem, de gondolhatott volna rá )
fogas paduc
2019. január 07. 09:33
Kivettem egy 8 m magas fát tövestől, mely az udvarunkon ált, miközben az asszony az ebédet főzte - na jó én reggeltől estig ügyködtem. Ma beszerelem neki a mosogatógépet ( nyomócsövet 5 m-re kell elvinni, a szennyvízet meg 3 m- re.....) .......
noge
2019. január 06. 14:06
Kicsi, ostoba leányka. Ismered azt a tudományágat, hogy szociológia? ... Na akkor sürgőssen nézz utána, hogy mivel is foglalkozik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!