Új úton a baloldal

2018. november 27. 15:19

Az ellenzéki pártokat élveboncoló politikai okoskodással manapság Dunát lehet rekeszteni.

2018. november 27. 15:19
Tordai Bence - Kórozs Lajos
Népszava

„Hét, sommás ítéletekkel teli mondattal intézett el Dávid Ferenc rögtön három pártot (Párbeszéd, LMP, MSZP) is november 20-án. Az ellenzéki pártokat élveboncoló politikai okoskodással manapság Dunát lehet rekeszteni, ez a hét mondat pedig kevés ahhoz, hogy érdemben reagáljunk rájuk. 

Ám az írás nagyobbik része egy fontos dologról, a Feltétel Nélküli Alapjövedelem (FNA) gondolatáról szól. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének korábbi főtitkára vajmi keveset tud erről, és amit tud, azt is csak abból a célból idézi fel, hogy maliciózus mondatokba csomagolja ellenvéleményét. Összességében rendben van ez így: a tulajdonosoknak és munkáltatóknak nem kell eleve támogatniuk egy olyan elosztási rendszert, amelyben az éhenhalása veszélye a munkanélkülieket nem hajtja mindenáron sem az ő önkényük, sem pedig a közmunka igájába, s amelyben a még éppen dolgozó munkavállaló is kisebb kockázatot vállal, ha igazáért szót emel a munkahelyén. 

Mert hogy az alapjövedelem a létezés jogán fog járni mindenkinek, méghozzá attól függetlenül, hogy van-e jövedelmet fialó vagyona, van-e munkabérért végzett munkája, vagy bárminemű egyéb jövedelme. Éppen ebben különbözik a segélyektől, éppen ezzel kerüli el a szegénységi, segélyezési csapdát: és éppen ezért járnak jól vele nemcsak a szegények, hanem a munkásosztály és a – sajnos nem nyugat-európai értelemben vett – magyar középosztály is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SoJe
2018. november 27. 22:07
Ez a Tordai gyerek önhitt, szellemi-lelki értelemben gátlástalan, ráadásul neveletlen figura. Van a jobbikban is egy ilyen pali, nem jut eszembe a neve. Egy kocsmában behúznák fülüket-farkukat, de a szörnyű diktatúrában, az országházban megengedik maguknak a tenyérbemászó stílust. Két makimajom, a jóérzésű embert taszítja mindkettő.
Vandor62
2018. november 27. 20:01
Ez már kóros Tordai boáá
Bokros Birka
2018. november 27. 19:27
Multinacionális baloldal útján a munkáskereskedelem piacán!
drkovax
2018. november 27. 19:18
"Mert hogy az alapjövedelem a létezés jogán fog járni mindenkinek, méghozzá attól függetlenül, hogy van-e jövedelmet fialó vagyona, van-e munkabérért végzett munkája, vagy bárminemű egyéb jövedelme. Éppen ebben különbözik a segélyektől, éppen ezzel kerüli el a szegénységi, segélyezési csapdát" Kerüli a fészkes fenét ! Már hogyha meg lehet belőle élni. Ha meg nem lehet, akkor mire jó ? Már a kocsmatöltelékek és egyéb hülyék közti szavazatszerzésen kívül...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!