Világítótorony

2018. november 21. 08:36

Nikola Gruevszki ügye pedig pontosan arra világít rá, hogy erkölcs nélkül szétesik a legszebben felépített bürokratikus rendszer is.

2018. november 21. 08:36
Sitkei Levente
Magyar Idők

„Minden eset egyedi, legyen az oltalmat kérő egy bangladesi menekült, szíriai bankrabló, csádi egykori gyerekkatona vagy macedón exminiszterelnök. Nincs rá lehetőség, hogy egy kalap alá vegyük az ügyüket, itt vizsgálatokra van szükség, tapasztalt szakemberekre, akik ismerik az adott ország viszonyait, kultúráját.

Ha pedig Nikola Gruevszkiről van szó, súlyosan politikaivá válik a kérelem, hiszen őt nem csupán a személyes ügyek veszélyeztetik, hanem a tízéves miniszterelnöksége során történt események is hatással lehetnek rá.

Márpedig Macedónia a Balkán egyik fortyogó katlanja, ahol minden összefügg mindennel, mindenki ismer mindenkit, s ahány szomszédja van, annyi érzi magáénak ezt a vadregényes tájat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ombre
2018. november 21. 12:32
Mellényúlt Sitkei, de nagyon... egyszerűen meghazudtolta Orbánt...:-D Pedig csak nagyon akart nyalni...:-D
Valodi
2018. november 21. 11:59
Ha már világítótorony... Íme a politikusi evolúció magyar módra: Horthy Miklós: "...barát és ellenség által abszolút korrektnek ismert személye minden lépésével, teljes önzetlenséggel csak Magyarország ügyét akarta szolgálni. Mint messze kimagasló világítótorony tündöklik e sötét magyar éjszakában." Szálasi Ferenc (téveszméi ellenére): "...neve a vezérkarban ... fogalom volt a becsületesség, a puritánság és az igazmondás tekintetében is.” Kádár János, 1956: „... Az új párt (MSZMP) egyszer s mindenkorra szakít a múlt bűneivel!” Orbán Viktor: "... Most is azt mondom külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek: amit csinálok." Így másztak fel a hernyók az oltárra...
fakocka
2018. november 21. 09:46
Jó lenne ha a propagandista úr eldöntené a Gruevszki -ügy politikai, vagy jogi kérdés. A feljebbvalói azt hazudták, hogy jogi kérdés. Tessék akkor azt propagálni mert nem lesz karácsonyi közpénz-jutalom.
balbako_
2018. november 21. 08:50
Ráadásul amióta Soros csicskái átvették a hatalmat Macedoniában az addig is az EU által kifogásolt igazságszolgáltatás is még durvábban szétesett és a demokratikus kritériumokat ábécé sorrendben szegik meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!