Az online választás a 21. századi megoldás

2018. november 05. 11:36

A szocialisták hallani sem akarnak internetes szavazásról.

2018. november 05. 11:36
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Facebook

„A szocialisták hallani sem akarnak internetes szavazásról. Ijesztő nekik, hogy esetleg nem ötezer nyugdíjas párttag, hanem ötvenezer budapesti nyilvánít véleményt. Az is zavarhatja őket, hogy míg Habony Árpád könnyedén elküld titokban hét-nyolcszáz fideszes aktivistát, hogy ellenem szavazzanak, egy sok tízezres előregisztrációval járó netes szavazást azonban csak úgy tud befolyásolni, ha nyilvánosan mozgósít.

Kétségtelen, hogy akár offline, akár online szavazást befolyásolni tud a Fidesz – ez esetben el kell állni tőle. Csakhogy míg a virtuális térben ez rájuk ég, addig a fizikai térben röhögve befuttatják a jelöltjüket. Karácsony Gergővel kevés kérdésben értek egyet – internetdemokrácia kapcsán azonban nincs köztünk vita. Én előregisztrációt javaslok, és csak akkor veszek részt, ha a budapestieket ez tényleg érdekli – ez azt jelenti, hogy legalább ötvenezren regisztrálnak az előválasztásra. Javaslom továbbá, hogy a kerületek ellenzéki polgármesterjelöltjeit is így válasszuk ki – ha már előválasztunk.

A pecsétes papír, a személyes részvétel a múlthoz tartozik: a Fideszhez és a KDNP-hez, az MSZP-hez és a DK-hoz. A régi baloldal félreérthetetlenül tesz különbséget választói szuverenitás és választói szuverenitás között – épp ahogy Orbán Viktor, aki szerint ha átléptél a határon, állj sorba a követség előtt; ha átlépett rajtad a határ, adj fel egy levelet! Készen állok elfogadni akár a vegyes rendszert, de a jövőt nem lehet a múlt gondolkodásával és a múlt eszközeivel építeni. Az internet-alapú döntéshozatal az az esély, amellyel tömegeket mozgósíthatunk, amellyel új irányt szabhatunk a baloldalnak és az országnak. A nemzeti együttműködés rendszere a virtuális térben verhető – aki ez ellen érvel, az a múltban él, és a jövő útjában áll.

Felkérem Zugló polgármesterét, hogy képviselje közös álláspontunkat a politikában és a nyilvánosságban: az online választás a huszonegyedik századi megoldás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
... az oláhokat
2018. november 06. 22:35
- Nagyi, mi is a jelszavad? - .. - Őőő, nem, nem ma van.
jégecet
2018. november 06. 07:54
Az orosz hekkerek, akik elintézték az amerikai választást IS, már nem is számítanak, Robi?
néhai Ch.Pilot
2018. november 05. 22:41
"Az online választás a 21. századi megoldás" Betegünk, szarér'-hugyér' Puzsér, az értékrendnélküliség érdeme művésze pizzát rendelne. :-)
Budai Katalin
2018. november 05. 16:44
A Lottó sorsoláson is az emberek, akár 20. akár 21. századiak, akár cuclisták, akár libsik, akár konzik, legtöbbször mindig a kézi sorsolást választják, mert csak abban bíznak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!