A legszemélyesebb közügy

2018. szeptember 07. 15:06

De legalább mindezt nemzeti és keresztény nevelésnek nevezik. Azért, hogy a totális csőd köré ideológiai védőburkot vonjanak.

2018. szeptember 07. 15:06
Tóta W. Árpád
HVG

„Szarul fogják érezni magukat. Rengeteg felesleges és értelmetlen gürizés vár rájuk, merev számonkéréssel. Kis felnőttként, sőt sorkatonaként tekintenek rájuk, a gyerekség megnyilvánulásait szankcionálják. Amelyik elsőre megérti az anyagot, az nyert; akinek segítségre van szüksége, azt iskolán kívül, szülőktől, korrepetitoroktól, különóráktól kaphatja meg. Ha erre nincs lehetősége, mert mondjuk szegény, akkor... akkor hát rábaszott, mint mókus az erdőtűzre. Mindeközben egész biztos, hogy nem sajátít el jó néhány releváns ismeretet, így például nyelvtudást, digitális kompetenciákat, tárgyalástechnikát. Nincs ugyanis elég angolóra, sem elég tanár, nincs gép, a viták ideje pedig lejárt.

De legalább mindezt nemzeti és keresztény nevelésnek nevezik. Azért, hogy a totális csőd köré ideológiai védőburkot vonjanak. Innentől aki kritizálja az állami oktatást, az az alapértékeinkre ront rá, vagyis hazaáruló.

Természetesen ebben a totál ellenségesen, kártékonyan és bután berendezett rendszerben vannak oázisok. Egy-egy tanár, aki hivatástudatból jól tanít, és emellett mazochista, ezért nem megy el magániskolába vagy bárhová sokkal több pénzt keresni. Néhány iskola, ahol több ilyen tanár is van, vagy akár egy egész kollektíva. Kézen-közön szerzett előjogok, amelyek megengednek némi kísérletezést, alternatív tantervet. Szerencse és egyre inkább vizsga – vagyis pénz – kérdése, hogy sikerül-e a porontyot ilyen helyre befocizni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Esvány
2018. szeptember 10. 14:12
Hülye Tótavé! Rákosi meg Kádár apád idejében hogy ment az oktatás? Memoriterekkel, számonkéréssel, definíció-tétel-bizonyítással, házi feladattal, fegyelem megkövetelésével, vagyis poroszos oktatási módszerekkel. És ez pont így volt jó. Te kimaradtál belőle, ugye? A hülyegyerek dédelgetőt, ahova járhattál akkor gyógypedagógiai intézetnek (népiesen csak gyogyónak) nevezték. Ti ilyen gyogyót szeretnétek csinálni a közoktatásból is, és köpködtök, amiért a kormány nem ezt teszi.
igort
2018. szeptember 08. 20:03
tota w a cenzor aki kitilt akinek hatalma van kitiltani mert egy pöcs :)
igort
2018. szeptember 08. 19:43
abból él a tóta,hogy erősíti a fideszt
néhai Ch.Pilot
2018. szeptember 08. 18:23
Tóta ZS. Árpád stílusán pontosan látszik, hogy az előző rendszer oktatása és tanáregyéniségei - melyek átmentődtek a "rendszeerváltás" utánra is - milyen színvonalúak voltak (hazudozás, gyűlölködés, trágárság). Bravó, Tóta ZS. Árpád! -)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!