A családügyi államtitkár szerint mindenkinek lehetősége van magántanárt bérelni

2018. szeptember 07. 15:12

Novák ugyanis azt próbálta elmagyarázni, hogy a magániskola, a magántanár, nem kimenekítés a közoktatási rendszerből.

2018. szeptember 07. 15:12
Jámbor András
Jámbor András
Mérce

„Először arra kérdésre, hogy mit gondol arról, hogy Szabó Tünde gyerekei magániskolába járnak, hosszas tiszteletkörök után azt válaszolja a családügyi államtitkár, hogy »jogában áll eldönteni ezt neki is és mindenkinek, hogy a gyerekei milyen iskolába járnak«.

Valójában ez a mondat úgy hangozna helyesen, hogy aki megteheti annak jogában áll eldönteni milyen iskolába járatja a gyerekeit. Gondolhatnánk, hogy ez nyelvbotlás Novák részéről, csakhogy az államtitkár kicsit később még egyszer megismétli ezt a mondatot. Novák ugyanis azt próbálta elmagyarázni, hogy a magániskola, a magántanár, nem kimenekítés a közoktatási rendszerből. Ellenben pont az ellenkezője sikerült, és pont azt sikerült lemagyarázni, hogy a szülők anyagi helyzete hogyan képzi az oktatási egyenlőtlenségeket.

»ha valaki akinek a gyermeke, és ezt megteheti, nem mondom, hogy bárki, de vannak akik úgy döntenek, hogy például hiába tanulnak a gyermeke nyelvet, és hiába gondolja azt, vagy tapasztalat az, hogy a gyermekek már az iskolában megszervezett nyelvtudás birtokában is megtudnak szerezni egy nyelvvizsgát, mégis akkor érzi magát biztonságban, ha a gyermekét különórára járatja. Ez is lehet egy példa, vagy az is lehet egy példa, ha valaki egy gimnáziumi felvételi előtt ő még szeretné azt ha külön tanulna a gyermeke, magyart vagy éppen akármit, hogy ha ez kiderülne most valakiről, akkor azt mondanánk, hogy nem bízik, a magyar oktatási rendszerben, hogy az nem képes felkészíteni a gimnáziumra? Nagyon sok ember van ilyen helyzetben. Tehát én azt hiszem, hogy az, hogy a szülők még hogyan biztosítják, hogy még ők a saját gyermekeik jövőjében ilyen vagy olyan módon pluszként invesztálnak, ez szerintem mindenkinek a saját döntése.«

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 187 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2018. szeptember 08. 15:51
Mindenkinek lehetősége van, hogy villát építsen a rózsa dombon. Lehetősége ugyan van, de pénze erre nincs. Az elvi, és a gyakorlati lehetőség a legtöbb esetben nem azonos. A kettő közti különbség változása mutatja a társadalom homogenitásának a változását.
fakocka
2018. szeptember 08. 10:47
Miféle egyetem lehet a CEU, aki egy kovácszoltánt kiokádott magából?
Lami
2018. szeptember 07. 23:25
Cukrázdát is nyithat bárki Bécsben.
pemete jakab
2018. szeptember 07. 21:08
"A családügyi államtitkár szerint mindenkinek lehetősége van magántanárt bérelni" Ahogy Lamborghinit venni. A lehetőség mindenki számára adott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!