Két kormányfő Romániában, Orbán Viktor és Viorica Dăncilă

2018. augusztus 04. 14:16

Mit kínál Románia a saját polgárainak a Centenárium Évében? Semmit!

2018. augusztus 04. 14:16
Ion M. Ionita
Adevărul

„Magyarország kormányfője az RMDSZ Ezer év Erdélyben, száz év Romániában szlogenjét dicsérve beszél a Centenáriumról Romániában, miközben Románia kormányfőjének a legkisebb fogalma sincs a nemzeti történelemről és összekeveri a nagy eseményeket, melyeken az erdélyi románok az egyesülést kérték az Országgal.

A magyar kormányfő Közép-Európa vezetőjeként mutatkozott be Tusnádfürdőn, melynek nevében beszélt is. Nem korlátozódott csak a Kárpát-medencére, hanem az egész Közép-Európával és azzal a jövővel foglalkozott, melyet vezetése inspirálna.

Mit kínál Románia a saját polgárainak a Centenárium Évében? Semmit!

Az ország fejlesztése, az autópályákkal és nagysebességű vasúttal való összekötése, a jelenlegi és jövőbeni energetikai források felhasználása, a világunk egyre bonyolultabb kérdéseire adandó válaszok, mindezek teljes mértékben hiányoznak a bukaresti hivatalosságok diskurzusából.

Ezzel szemben az egész rendőrséget mozgósítjuk az »MPSD« rendszámtáblák nagy gondjának megoldására! Ezért a tettért vették fel a fizetésüket egész részlegek a rendőrségen. És a győzelem nem váratott magára. A táblákat elkobozták és a tulajdonos ellen bűnvádi nyomozás indult.

Ez igen, vízió, ez igen eredmény az állam részéről a Centenárium alkalmából!

Ha így folytatjuk, akkor nemcsak a Centenáriumot oldottuk meg, de biztosan megszállás alá kerülünk a következő száz évre is. Addig is csak remélni tudjuk, hogy Viorica Dăncilă megtudja, mi a különbség Balázsfalva és Gyulafehérvár, 1848 és 1918, a makedónok és a macedónok, Pristina és Skopje között és általában véve talán megtudja, mit keres ő Románia történelmében. Miközben Orbán Viktor nagyon is tudja, hogy mit keres a romániai választási kampányai során és ezt hangosan ki is mondja, mert nem kell attól tartania, hogy bármilyen választ kapna erre a bukaresti vezetőktől!”

Az eredeti cikket az alábbi linken találják, mi a Főtér.ro fordítását használtuk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2018. augusztus 06. 21:06
18-08-08 az új D nap (vagy G nap?) A FEJ NÉLKÜLI LOVAG VISSZATÉR--hűséges kengyelfutójával- Tunyával.....
forsteandretredjemann
2018. augusztus 06. 03:01
Hát... A hegyifrancia is francia, csak hegyi.
választópolgár
2018. augusztus 06. 00:39
A történelem során egyetlenegy erőszakkal és igazságtalan határokkal kialakított országtákolmánya nem maradt fent, így lesz ez az úgynevezett "románia" nevű műállammal is. Emlékszik még valaki Jugoszláviára? Lett belőle 7 állam. és még nincs vége, mert Bosznia recseg ropog, hamu alatt izzik a parázs. A szerbek elvesztették a tengerüket is. A sors nem ver bottal.
kisgul
2018. augusztus 04. 20:00
Hát óriási cunamit indított el a főni beszéde Tusványoson, az egyszer biztos!az utóhullámok nem akarnak csitulni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!