Je suis Corvin, je suis Auróra

2018. július 18. 06:52

Ezek a terek tömegek számára jelentenek rituális helyszíneket, ahol inspirációra lelnek.

2018. július 18. 06:52
Ágoston Dániel
Mérce.hu

„Sokak számára persze úgy tűnhet, hogy bezár két szórakozóhely, ami bár szomorú, de nem nagy ügy, hiszen akad még bőven diszkó a városban. Épp csak ezek a diszkók közel sem azok a klubok, amelyek helyszínt biztosítanak mindazok számára, akik nem csak a fizetésnap utáni hétvégén mennek el bebaszni, függetlenül attól, hogy Szecsei apánk, vagy Vril szól éppen a keverőpultból.

Ezek a terek ugyanis tömegek számára jelentenek rituális helyszíneket, ahol inspirációra lelnek, ahol barátságokat alakíthatnak ki olyan emberekkel, akik szintén hasonlóképp, szubkulturális szinten élik meg mindazt, amit ezek a szórakozóhelyek nyújtanak. És mint ilyen kulturális értékkel bíró helyek, egyszerűen nem tűnhetnek el. Legalábbis nem ilyen indoklások mellett, és nem ilyen módon.

Tbilisziben néhány hónapja ennél sokkal radikálisabb módszerekkel ugrott neki a grúz kormány a Bassianinak és a Café Gallery-nek. Az ügyből világhír lett, a grúz rave-erek akkora tüntetést szerveztek, amilyet hosszú évek óta nem látott a fővárosuk. Végül mindkét klub megmaradhatott és folytathatta a működését. A kérdés most az, hogy mi képesek vagyunk-e kiállni ugyanezért. Hogy nem csak együtt táncolni vagyunk képesek, de együtt küzdeni is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2018. július 19. 09:36
Amennyiben te szubkulturális világpolgárnak érzed magad, - szíved joga. De rossz várost választottál. Bp. világváros ugyan, de nem Demszky város. Az a hely, amire te gondolsz - New York. Szabad az utazás, van útlevél. És ott még azért is lehet tüntetni, hogy te egy hűtőszekrényt szeretnél feleségül venni.
Akitlosz
2018. július 18. 21:35
"Épp csak ezek a diszkók közel sem azok a klubok, amelyek helyszínt biztosítanak mindazok számára, akik nem csak a fizetésnap utáni hétvégén mennek el bebaszni" Tessék akkor kiállni nyugodtan a minden hétvégén "bebaszásért"! Igazán nemes és derék szubkultúra. Annyi az összes előnye, hogy legalább addig sem otthon a családjukat boldogítják ezek a piások.
Nuttika
2018. július 18. 18:28
"Ezek a terek ugyanis tömegek számára jelentenek rituális helyszíneket, ahol inspirációra lelnek, ahol barátságokat alakíthatnak ki olyan emberekkel, akik szintén hasonlóképp, szubkulturális szinten élik meg mindazt, amit ezek a szórakozóhelyek nyújtanak. " Vidéki rokonaim ezt csak úgy fogalmaznák be, együtt basznak be, mint az albán szamár... vagy a sárga földig isszák magukat. Ez azért messze van ám a szubkultúrától. Én már 11 éve vagyok az anime-manga (+Japám) szubkultúra tagja, azt még sose zavartam vele senkit. Mi is inspiráltuk egymást írásra, rajzolásra, alkotásra. És mindezt alkohol nélkül! Üdv, egy józan szubkultúra tagjától! Ui.: Anno az animés conoktól "elvették" a PeCsát, azt mi se haltunk bele.
SoJe
2018. július 18. 15:28
Zsö szüi babakocsival hányást kerülgető apuka/anyuka. Zsö szüi tuctuc zenétől aludni képtelen, ezért kialvatlan melós.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!