Bukás után

2018. április 09. 17:44

Orbán Viktor rendkívüli győzelmet aratott április 8-án, aminek a következményei jelenleg beláthatatlanok.

2018. április 09. 17:44
Tóth Ákos
Tóth Ákos
168 Óra

„Orbán Viktor rendkívüli győzelmet aratott április 8-án, aminek a következményei jelenleg beláthatatlanok. Ami viszont belátható, az rettentő is egyben. A győzelem ugyanis felhatalmazás arra, hogy Orbán Viktor teljesítse választási ígéretét, amely első hallásra talán nem elég konkrét, ám tartani lehet attól, hogy hamarosan nagyon is megfoghatóvá válik: politikai, erkölcsi és jogi elégtételt vesz mindazokkal szemben, akik kissé megkeserítették az életét az elmúlt hónapokban. Ez Orbán választási programja, amely talán még így is nehezebben teljesíthető, mint az a másik ígérete, hogy megvédi Magyarországot, azt ugyanis nincs mitől, nincs kitől megóvni – tőlünk, magyaroktól pedig nem is lehet. És nem is kell.

A kétharmad nagy fegyver: kétharmaddal meg lehet ostromolni a független sajtó még megmaradt szigeteit, ne okvetetlenkedjenek; kétharmaddal neki lehet menni Budapestnek, át lehet szabni a közigazgatási rendszert úgy, hogy ezek az izgága fővárosiak se nagyon kotnyeleskedjenek; kétharmaddal fölmentést lehet szerezni mindenre (...).

Mi meg, magunkat a NER-en kívül hívők, itt állunk, magunkra hagyatottan. Nem ez az ellenzék fog megvédeni bennünket. Nem ez az ellenzék óvja majd a nyelvünket, nem ez az ellenzék segít átmenteni a NER-en kívüli világból mindazt, amit lehet egy majdani, NER-en túliba, amelynek az eljövetele elkerülhetetlen. Ehhez a széttaposott régiek helyett új utakat kell keresnünk, el kell sajátítanunk azt a másik nyelvet, amelyre eddig süketeknek bizonyultunk, hogy legalább párbeszédet folytathassunk egymással, mert akkor talán újra megszerettethetjük a sajátunkét. Rá kell éreznünk, milyen félelmek és indulatok azok, amelyeket nem voltunk hajlandók érzékelni, olvasni, tárgyalni, írni kell, gondolkodni, egymást segíteni, és elvetni végre mindent, mindent, ami szellemi restségre, a renyhe beletörődésre sarkallhat. Ez lesz talán a legnehezebb.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrPepper
2018. április 10. 13:36
Újra kell értelmezni a narancsos bukta kifejezést.
catalina9
2018. április 10. 07:38
libsi gyászmunka...
46providence
2018. április 10. 06:46
Rettegjen,Ákos firkász! Rettegjen napi 24 órában! 365X4 nap,kujva sokat lehet RETTEGNI RETTEGNI-ízlelgetem ezt szót,ilyen szavak jutnak eszembe,ÁVH,gulag,Recsk,Lenin bácsi... RETTEGJEN,Ákos tollkoptató! Ja,mikó retteg?ha ír vagy pisil vagy bepisil?
redgreg
2018. április 09. 23:54
Ezt kéne tenni. De az a szerencsétek, hogy a nemzeti erők már vagy 200 éve túl úriemberek veletek. Azért reménykedem csendben, h kivételesen nem így lesz, és jelezzük nektek Elfogyott a türelem istennél a kegyelem
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!