Megijedtem a szombati tüntetéstől

2018. április 13. 08:26

Nincs erőszak! Nem lehet erőszak! Ne legyen erőszak! Se itt, se ott. Sehol.

2018. április 13. 08:26
Dévényi István
Heti Válasz

„A Ripost szerint Gulyás Márton – aki a választások óta átvette a migránsok szerepét a kormánymédiában – arra készül, hogy külföldi aktivistákkal felgyújtatja Budapestet. A kormánybulvár lapja ezt egy névtelen aktivistára alapozza, aki állításuk szerint annyira megijedt a következményektől, hogy meg se állt a Ripost szerkesztőségéig. A bulvárlap még azt is írja, hogy a külföldi anarchisták első számú célpontjai a magyar rendőrök lesznek.

Mivel ott voltam a már rég elfeledett paktumhajón (Jut eszembe, mennyire megvette már Simicska Lajos az LMP-t, mint azt a paktumhajós mesékben a kormánymédia állította. Hiszen akkora összefogás volt a Jobbik meg az LMP között, hogy csak na!), amiről a Ripost valami egészen elképesztő fantasyt hozott össze, így nyugodt szívvel állíthatom: Habony Árpád lapja alkalmanként szereti lazábban értelmezni a valóság fogalmát. De mivel a lángba borítandó Budapest sztorija máris száguld a kormánymédiában, s mert láttuk, hogy mekkora a gépezet ereje, így illik komolyan venni a megjelenteket. Pontosabban a megjelentek hatását. (...)

Ezért aztán most végtelen szomorúsággal, és igen: nagy adag félelemmel nézem, ahogy a kormánymédia szombatra hergeli a rendőrséget. Közben pedig máris áttolja az összes felelősséget a Ripost névtelen akárkijére hivatkozva a tüntetőkre, akik között nyilván lesznek szép számmal dühös, könnyen provokálható emberek is. Mindezt úgy, hogy a magyar rendőrségben még szolgálnak olyanok is, akiknek a csoportosan, tüntetők ellen elkövetett brutális erőszakról az a történelmi élményük, hogy bármit lehet, hiszen a politika úgyis elsikálja a történteket.

Nincs erőszak! Nem lehet erőszak! Ne legyen erőszak! Se itt, se ott. Sehol. Így itt és most csak egyetlen üzenetet érdemes közvetíteni, de ezt viszont a békés tüntetésre készülőknek, a rend fenntartására esküdt rendőröknek egyaránt: vigyázzunk egymásra! Ha már ők nem vigyáznak ránk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 220 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illesl
2018. április 15. 08:19
Éhes disznók izmos rendőrökkel álmodtatok.... Buzuljatok, elvtársak!
puszika
2018. április 14. 18:36
Pedig kurvára csiholtátok Pistám!!!!
mucsay
2018. április 13. 17:46
istván, aki bolsikkal fekszik az erőszakkal kel. válogatósabbnak kellett volna lenni.
crydog
2018. április 13. 17:18
Vörös Eső esik holnap.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!