Az ilyen döntések miatt lesz egyre nehezebb Magyarországon kimondani, amit gondolunk

2017. szeptember 08. 10:09

Bátor dolog ma egy politikusnak beszólni Magyarországon, pedig nem kéne annak lennie.

2017. szeptember 08. 10:09
Dojcsák Dalma – Szeles András
TASZ

„Egészen pontosan azt kértük az Alkotmánybíróságtól, hogy segítsen a bíróságoknak abban, hogy figyelembe tudjanak venni olyan szempontokat is egy vélemény közzétételekor, mint hogy egy kritika egy állami szervre irányul-e, vagy hogy milyen csatornán, esetünkben például egy internetes közösségi oldalon írnak vagy mondanak ki valamit.

Az Alkotmánybíróság szerint azonban olyat kértünk tőle, amit a törvény nem enged meg neki: hogy alapvető ténykérdésekben változtassa meg az alsóbb bíróságok döntését. Pedig mi pont azt szerettük volna elérni, hogy mondják ki, hogy a szólásszabadság kerül veszélybe, ha az embereket bírósági ítéletek riasztanak el a közéleti vitáktól. Ha az Alkotmánybíróságtól sem számíthatunk ebben segítségre, akkor ne csodálkozzunk rajta, ha egyre többször olvashatunk majd Facebook bejegyzések miatt kiszabott ítéletekről.

 Bátor dolog ma egy politikusnak beszólni Magyarországon, pedig nem kéne annak lennie, és ezen az Alkotmánybíróság sem akar változtatni. ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2017. szeptember 09. 18:15
Egy terrorista által támogatott szervezet.
catalina9
2017. szeptember 09. 12:08
Az ilyen döntések miatt lesz egyre nehezebb Magyarországon kimondani, amit gondolunk" így igaz, ugyanis már nem esünk hasra a látványlibsik hasbradumájától, így aztán fél perc alatt leégnek...
makám
2017. szeptember 09. 11:37
költözz el, ha nem teszik a rendszer..
Zsolt75
2017. szeptember 09. 09:51
Nem kell alaptalanul rágalmazni, és akkor nem lesznek elmarasztaló ítéletek . Nem megy, mi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!