Pléd alatt

2017. augusztus 30. 06:45

Ízlés és demokrácia-felfogás kérdése – meg a büntetőjogé –, hogy a választókra tartozik-e az ország történetének legdrágább beruházásáról szóló információ, a Fidesz és Orbán Viktor szerint mindenesetre egyértelmű nem a válasz.

2017. augusztus 30. 06:45
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„Kiszivárgott, hogy titkos és törvénytelen (parlamenti és kormányzati felhatalmazás nélküli) atomalku készül, de a kormány tartotta magát a hivatalos állásponthoz, miszerint csak rutinmegbeszélésről van szó, ahol az orosz-magyar gazdasági kapcsolatok aktuális témáiról fognak beszélgetni.

Ízlés és demokrácia-felfogás kérdése – meg a büntetőjogé –, hogy a választókra tartozik-e az ország történetének legdrágább beruházásáról szóló információ, a Fidesz és Orbán Viktor szerint mindenesetre egyértelmű nem a válasz. Utóbbiak néhány fontos tényről a paktum megkötése óta is elfelejtették tájékoztatni a közönséget. Arról például, hogy az atomcsomagban benne van egy teljességgel alkalmatlan, elavult metrótípus budapesti agóniájának meghosszabbítása. Meg arról, hogy a pakk részeként az energia-önrendelkezésünk maradékáról is lemondunk – meghosszabbítjuk az előnytelen gázszerződést (hiszen a szabadpiaci gáz ára évek óta alacsonyabb az oroszénál), a gáztároló-kapacitásainkat annak az orosz Gazpromnak adjuk, amelynek amúgy is egyoldalúan ki vagyunk szolgáltatva a gázimport miatt, és az orosz gázfüggésünket egy orosz technológiával, oroszok által felépítendő és üzemeltetendő, orosz fűtőanyagot használó atomerőművel fogjuk – úgymond – kiváltani. Sőt, arról is, hogy egy kísérleti reaktortípusról van szó, amelynek az összes referenciáinál súlyos műszaki problémák mutatkoztak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2017. augusztus 30. 15:45
Azt mondta a pléd alatt a Hargitai Mekk, De jó kis lukad van pléd alatt Terry Black.
zolizolizoltan
2017. augusztus 30. 12:02
Hargitait még mindig a palagáz lobbi fizeti? PaksII ellenes vehemens túllihegését csak ezzel tudom magyarázni..
Mich
2017. augusztus 30. 11:07
Népszara Miki ízlésről beszél...
KannibálTatárÚr
2017. augusztus 30. 10:41
Há' osztá' mé kőne a hüjje vesztesekkel ismertetnyi a szerződíst?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!